Discone anteny projekt

D

DrunkBear

Guest
Czy ktoś podzielić się przewodnik dla desing anten discone? i spojrzał w górę jakieś papiery, ale nie może pobrać odniesienia oferują może dlatego, że jest względnie dojrzałe i dobrze poznanych technologii. btw, i symulowanych tradycyjne discone i chciałbym zapytać, czy charakterystyka promieniowania może być utrzymywana na stałym poziomie, tak aby nie przechylać go do góry lub w dół Ultra-Wideband. Dziękujemy!

hi osoczu, dziękuję bardzo za informacje! faktycznie spędziłem cały dzień wczoraj do zbadania tych dokumentów, w tym dwie prace podałeś i "Projektowanie Anteny Discone" przez JJNail i jakieś papiery innych. Zrobiłem kilka symulacji za pomocą CST, ale był zawiedziony, aby raczej złe wyniki, gdy parametry sugerowane przez paznokci zostały zastosowane. i również, że jeśli kąt nachylenia stożka jest wzrost ma być większy niż 90 stopni, o wiele lepsze dopasowanie w paśmie UWB mogą zostać osiągnięte. Jeśli chodzi o charakterystykę promieniowania, jestem nie do końca rozumieją, że "przestrzenno-SPECTRAL ODSZKODOWANIA" o których mowa w "twój" papier, ze względu na moją słabą wiedzę na temat komunikacji. Więc zastanawiam się, czy discone jest właściwym wyborem dla mój cel ze względu na jego wzór zmiany biegów z zmiany częstotliwości w płaszczyźnie elewacji i kierunkowości bardzo małe. Moim pragnieniem jest stałym kątem 30 stopni z boiska w całym paśmie UWB. Im większa kierunkowość, tym lepiej. Czy masz jakieś dalsze wskazówki? Wiele thx!

Witaj, jestem tu przez przypadek. Muszę anteny discone po symulacji z CST. Czy możesz mi pomóc proszę.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back