Direct modulacji diody laserowej przy użyciu wysokiej prędkości logika

Cześć .. ja tylko chciałem powiedzieć kilka słów ... prądu stałego tutaj .. jego wartość jest ważne odpowiadającej wartości progu laserowe LASE.więc wartość DC prąd musi być specifeid dla właściwej pracy w czasie progu prądu diody laserowej.na przykład, I (wstrzyknięcia) = x I (próg).Wartość x musi być duża niż 1.jeżeli wyższe wartości x mają wiele zalet, a także niektóre dis korzyści, takie jak wysoka moc, niskie frequenccyand rezonans itp. ...disadv.jest jak wyższe temperatury pracy.a także musi uwzględniać hałas oparte o impuls prądu .. to efekt przełomu w sprawie czasu zwłoki i szerokości linii.mich dzięki

Krashkealoha Hi,

masz rację, oczywiście.Mam FP-diody laserowej typu.Dla diody laserowej (zmienna) prądy 100-150mA muszę mieć somekind z obwodami stronniczości.Także dla celów modulacji muszę móc jakoś wysokiej wyjścia logiki prędkości.Połączenia, aby zejść do DC, więc błędu nie powinna ingerować zbyt wyjścia logiki i vice-versa.

Dzięki za pomoc,
rfmw

Czasami warto spojrzeć na rys. 2 z tego artykułu.To jest za pomocą urządzenia EPU (XX89) do kierowania diody laserowej VCSEL.

http://www.edn.com/article/CA307867.html

Jedyną rzeczą jest to, że artykuł z diody laserowej jest VCSEL i sądząc z modulacji twoje obecne jest prawdopodobnie diody laserowej FP.

ECL / drivers CML linii o zmiennej huśtawka wyjście było ubogi sterownik diody laserowej.Możesz chcieć sprawdzić, czy ktoś ma notatki wniosek w tej sprawie do kierowania diody laserowej.ONSEMI i MICREL miał tych zmiennych części huśtawka w swoich portfelach.

R

rfmw

Guest
I wymaga info / papier / article / książki o bezpośredniej modulacji laserów półprzewodnikowych (diody laserowe) do zastosowań telekomunikacyjnych, przy użyciu wysokiej prędkości logiki.

Szczególnie przy ECL lub CML (wyjście) logiki.

Problem polega na temat DC!relacje poziomów logicznych z wysokiej klasy urządzenia prędkości do diody laserowej, która musi być prowadzone przez zmienną stronniczości tj. obecnych 50-150mA ...

Przykłady Circuit tego interfejsu would be nice.

Celem tego jest projekt OPLL - interfejs pomiędzy diody laserowej i czujnika fazy.

Dzięki,
rfmw

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back