Dioda + pojemność conduactance + w ADS

N

nassim1

Guest
Piekło wszystkich, pls, może ktoś tel mi, jak możemy wykorzystać pojemność i przewodnictwo diody ADS miękkie. dioda wzorowany jest z modelu przyprawy ... Z góry dziękujemy N

Można to zrobić w ten sposób: umieścić Vdiode około 0.5V typowo

Dziękujemy jayce3390, dlaczego dioda jest odwrócona? co masz na myśli przez RP1? jak zdobyć expresssion? można pls daj mi więcej informacji na temat cicruit i równania? dziękuję w adavance, N

Zakładając, że nie masz dostępu do modelu przyprawy inaczej rzeczy są łatwiejsze. Dioda jest odwrotna, ponieważ każda dioda (zwłaszcza varactors) wykazują wyższy zakres pojemności w odwrotnej polaryzacji. Forward stronniczość swoją pojemność jest metaliczny. Zakładając, że dioda jest czarna skrzynka, to będzie skuteczne część rzeczywistą (Resistance) i skuteczne biernej części (pojemności) na dowolnej częstotliwości. Dlatego impedancji swoje diody podaje się: Z11 = R +1 / (j * 2 * pi * f * C) gdzie C jest efektywny Pojemność dlatego jeśli u wiesz Z11 następnie można obliczyć C: C =- 1 / (2 * p1 * f * IMAG (Z11)) od Z11 = 1/Y11 otrzymasz równanie jayce3390 dał. Dla prawdziwych Część zrobić to samo, RP1 jest prawdziwa część efektywnej impedancji się diody. Tak skonfigurować S symulator parametrów, takich jak z jednej jayce3390 dał, obliczyć Z11 lub Y11, a następnie użyć swoich równań do obliczenia efektywnej pojemności. Efektywna pojemność nie prawdziwe pojemności diody szczególnie przy wyższych częstotliwościach jest. To dlatego, że pakiet pasożytniczych indukcyjności wpływ na wartość pojemności.

Podziękowania soben wyjaśnienia ........ Postaram obwodu że Jayce dał mi (thx Jayce), Nassim

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back