digital ASIC widoku układu

S

siva_7517

Guest
Cześć,

Czy mogę wstawić metalowe wypełnienia w końcu mój projekt?Czy ktoś mi obraz układu, który obejmuje io pad, które zostaną podjęte w celu gds2.Chciałbym, żeby to porównać z mojego projektu.

Niż

Cześć,
Are you doing fizycznego projektowania pełny układ / moduł lub robi niestandardowy układ (np. standardowe ogniwa etc.,).

Jeśli robisz projekt lcustom nie trzeba przejmować się metalowe wypełnić, jeżeli czynicie to, metal wypełnić niestandardowy układ to będzie uncessarly zużywa sieci routingu.

Należy dać metalowe wypełnienia w ostatniej fazie fizycznego przepływu projektowania w fullchip / poziomie modułu.

Dzięki,

Rajesh Arimilli.

cześć,
wypełnić metal jest niezbędną częścią projektu zmierzające do DRK.
i może być pływające metalowe wypełnienia, który jest preferowany lub związane metalowe wypełnienia.

Linuxluo Hi,
Tak, proszę wypełnić metalu req ale co mam na myśli to, jeśli nie standardowe komórki / u komórek zwyczaj nie trzeba tego robić, ponieważ najlepsze facet na poziomie, który wykorzystuje ur komórek w pełnym jego układ / moduł poziomie usunie te voilations na tym etapie .Jeśli chcesz zrobić metalfill standardowych komórek następnie ur korzystania z niektórych tras utworów, które mogą być wykorzystywane przez najlepsze trasy poziomie.

Dzięki,

Rajesh Arimilli.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back