DFT dla FPGA

R

rogger123

Guest
Witam, Czy jest możliwe, aby DFT dla FPGA na projekty. Mam na myśli rzeczywiście mają łańcuchy skanowania?

DFT logiki służy do testowania chip, dla manfacturing / produkcja błędy z powodu zanieczyszczenia płytek, zmiany w dopingu, szorty / otwarty krzemu itp. .. od FPGA jest już produkowanych i przetestowane,,, DFT logika nie jest wymagane w przypadku układów FPGA.

Myślę, że można wstawić DFT obwód w FPGA do testowania zaprojektowanych obwodów. JTAG obwód natury w FPGA służy do testowania układów FPGA i celach wyłapywania błędów.

[Quote = videohu] Myślę, że można wstawić DFT obwód w FPGA do testowania zaprojektowanych obwodów. JTAG obwód natury w FPGA służy do testowania układów FPGA i celach wyłapywania błędów. [/Quote] test na co? dobrze, jeśli u zamierzają sprawdzić obwód działania przy różnych węzłów w obwodzie .. u może to zrobić lepiej przy użyciu narzędzi (np. pro chipscope dla Xilinx). ok tak przypuszczam u wstawić skanowania łańcucha do logiki FPGA jak chory testu u to ... (Ates, który kosztował miliony dolarów pompy wzory ATPG i analizy wyników testów incase ASIC), jeśli u zamierza zrobić tego procesu ręcznie ... .. Myślę, że będzie to bardzo trudne

Jeśli pomysł jest użycie backanotated netlist (po założeniu skanowania łańcucha) dla FPGA prototypowania, można spróbować znaleźć słynnego Foster-Benning książki obejmują one tej kwestii. Z mojego punktu widzenia, istnieją pewne zalety w tym zamiast RTL dla FPGA (np. badania projektu, który naprawdę będzie w układ po wszystkie zmiany opłat, ECOS, ...). Ale dis-ZALETY to, że trzeba opracować scenariusze backanotation, wykorzystania powierzchni FPGA będą gorsze ze względu na zastąpienie biblioteki ASIC z biblioteki FPGA docelowej zamiast RTL czyste, ... Oczywiście, FPGA są przetestowane i nie trzeba żadnych scanchain funkcjonalnych celów na jej temat. Ale jeśli używasz aprouch z netlist back-anotated, można uruchomić testy ATPG na FPGA do po weryfikacji wszystkich transformacji przed-i back-end przepływu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back