Detektor ruchu!

N

nvp

Guest
Czy ktoś ma pomysł, jak czujnik ruchu działa .. Także wszelkie strony materiału lub dobre ... mile widziane ... NVP Pozdrawiam

Popularny realizowane poprzez czujka ciepła (nie wiem jak to dokładnie nazywa w języku angielskim) z lusterka odzwierciedla ciepła do niego lusterka określić obszar detekcji czujnika kierunku. Podczas przenoszenia crossses temat danego obszaru lustro, czujnik temperatury wartość wyjściowa zostanie zmieniony, a ten będzie wykrywany przez obwód porównawczej. Ale są też inne rodzaje, które opiera się na indukcji zmiany parametrów, optyczne oparte radaru, radar na USG (ale nie są tak popularne) ...

Artem mówi o Aktywny czujnik IR. Szukaj "Active Sensor Infra Red" w Google, można znaleźć wiele materiałów.

Witam, jest artykuł w EPE Mag o "detektor Super ruchu" z schemtices + pcb PM do mnie jeśli jest to potrzebne. Bye

Czy pls U powiedz mi, koszty i dostępność tych samych. Pozdrawiam Poli Kitti

Większość detektorów ruchu obejść pasywny czujnik podczerwieni PIR czerwony. Czujnik ten, w połączeniu z "soczewki Fresnela" sprawia, że prosty detektor ruchu. Soczewki Fresnela wykonany jest z tworzywa sztucznego z bloków caocave lesn jak fragmenty, które nadają vairable wrażliwość kąt do detektora PIR. Źródła ciepła jak człowiek emituje promieniowanie i to promieniowanie powoduje tętnienia czujnik PIR ze względu na soczewki Fresnela. Ta pulsacja (AC sygnału) jest wzmacniany i podawany na komparator i timer do kompletnego czujnika.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back