designer Ansoft

Z

zirtapoz

Guest
Pls.Pomoc przy projektowaniu antena.Po podaniu Beetwen samolotu powietrze ziemię i dielektryki i dać wysokość, należy zwrócić prostokąt na ziemi?Albo to samo pytanie, jest dla bez warstwy powietrza należy zwrócić prostokąt na płaszczyźnie uziemienia?
Jakie są różnice w rysunku z lub bez prostokąt na płaszczyźnie uziemienia?

Thx dla wszystkich.

Cześć,
próbujesz zaprojektować zawieszone-mikropaskowe antena?I guess that 'cause you to wprowadzenie lotniczych między dielektrycznych i płaszczyzny podłoża.Anyway, prawidłowej warstwie stackup jest (od wyższych do niższych warstw):

Sygnał ----> ślad
dielektryk -> ...
(powietrze ???--> zawieszonych struktur mikropaskowa)
melallized sygnału ---> płaszczyzny uziemienia

Nie masz na wyciągnięcie jakichkolwiek prostokąt na płaszczyźnie uziemienia, ponieważ projektant przedstawia nieskończenie przedłużony płaszczyzny uziemienia jako domyślny.Nieskończenie szerokie dielektrycznych warstw (wraz xy kierunkach) są ustawione jako domyślne, jak również.Musisz tylko zwrócić antena i obwody zasilania w warstwie sygnału.
Wolne miejsce i warunki brzegowe pochłaniające powyżej mikropaskowe strukturze plastra są ustawione jako domyślne.

Projektowanie prostokąt na płaszczyźnie uziemienia / metalizowane sygnał to rysowanie przysłony / slot na nieskończonej płaszczyzny metalu.Jeśli więc zwrócić że reatangle, jesteś rzeczywiście projektowania "nieważne" prostokąta, a nie metalowych prostokątnych arkuszy.Koncepcja ta może być przydatna do projektowania konstrukcji CPW anten i szczeliny w Designer Ansoft.

Hope this helps.

Tak, dziękuję.Pragnę zwrócić zawieszone-mikropaskowe struktury.ale kiedy i prototypów, wyniki stają się bez znaczenia, do proj. ..Więc zastanawiałem się zwrócić na warstwie ziemi, czy też nie.Myślę, że moje prototypów jest słabe, czy muszę używać HFSS ..

Projektant nie nadaje się do zawieszenia microstrips lub striplines zawieszone.Problem jest spowodowany 2D podstawie funkcji używanych podczas dyskretyzacji w MoM.W konsekwencji, projektant nie ma pojęcia trzy prądy wymiarów.W porcie pobiera dalej od płaszczyzny uziemienia oraz odległość ta jest porównywalna lub wyższa od długości fali, roztwór zaczyna zmniejszenie dokładności.
Używam HFSS zawieszonych struktur.MES jest bardziej dokładne 3D struktury niż mamy.Wystarczy być ostrożnym przy wyborze waveport żywienia i granice, które mają być stosowane.Jeżeli potrzebujesz kilku kierunkach za to, że po prostu daj mi znać.

Cześć.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back