design Relay?

C

Czas

Guest
Hello All,

Mam mały obwód w moim samochodzie (za urządzenie śledzące), posiada kabel głównego zasilania (podłączone do głównego akumulatora pojazdu), a także przewody podłączone do zasilacza UPS (małe 12V 4Ah akumulator).

Ze względu na skoki lub hałasu, obwód czasami przestaje działać, wierzę Oscilator przestaje działać i procesor przestaje również Gdybym kręgu władzy, wszystko znowu działa, więc chciałbym mieć Circuit Switched off / on, gdy rozrusznik jest włączony, jak radio czy światło zgaśnie po włączeniu startujących.

Więc pomysł jest do zasilania koła do obwodu tylko po uruchomieniu pojazdu ...
jest to możliwe z kilku ośrodków?lub wycinanka przekaźniki?

Thank you in advance
Peter

Runtime

Y nie u samochodu używać cigarate zasilania, aby włączyć / wyłączyć przekaźnik, który można podłączyć do obwodu ur?

Możesz spróbować umieścić tłumik lub capasitor na zasilanie wejście swojego statku tracker.

Zasilania mój obwód ma kilka dławiki, kondensatory, itp. filtrowania zasilania z baterii, nie sądzę, zasilacz jest przyczyną hałasu.

Układ posiada bezprzewodowy modem, kilka przekaźników sieci, itd. Z jakiegoś powodu nie odkryli jeszcze, że przestaje działać (choć przebudowany zasilania w celu włączenia kilku filtrów), ale jeśli moc koła działa ok, więc może inne składniki są przyczyną hałasu lub impulsy elektromagnetyczne, które sprawiają, że procesor to go nuts.

Jeżeli zarząd jest badane w laboratorium z regulacją mocy może pracować przez wiele miesięcy, ale po umieszczeniu w pojeździe, losowo to przestaje działać.Więc muszę proste rozwiązania, takie jak wprowadzenie niektórych przekaźników do władzy, gdy silnik jest koło zaczęło ... przekaźniki powinno skrócić główna siła i moc tworzenia kopii zapasowych batt ...

Please advice
Peter

Cześć

Pozwolę sobie dać moim zdaniem
Jak powiedział, nie znaleźliśmy prawdziwy problem, a następnie zastosowanie praktyczne rozwiązanie tego problemu mogłoby być ryzykowne, obwodu nie może pracować, gdy jest to pożądane.

Aby wyizolować problem (usunąć możliwość bycia samochodowego systemu zasilania powoduje błąd), możesz pozwolić swoim obwodzie działa tylko na kopii zapasowej baterii, jeśli nie robi nie można winić samochodowego systemu elektroenergetycznego.W przeciwnym razie, można pomyśleć o innych czynnikach, które są obecne w środowisku samochodów, a nie w laboratorium, czyli ruch.
Jeżeli Twój problem jest w samochodzie system energetyczny, możesz dołączyć 12v regulator CI, może to nawet oznaczać, że samochód jest używany problem w systemie władzy, ale nie pozwala iść tak daleko.

O obwodzie chcesz wprowadzić, jest wiele możliwości.Jedna prosta może być włączenie przekaźnika na linii wysokiego napięcia do obwodu, który można wyłączyć kontrolowane przez monostabilny obwodu wywołane przez rozpoczęciem silnikowych lub jest bardziej szorstka, kontrolowanych przez rozpocznie się sygnał

wiwaty

Sal

Sal

Dziękujemy za feedbak, jak już wspomniałem, obwód ma własne zasilanie i regulatora (12V do 5V), zasilacz jest dobrze zaprojektowany, 5V wyjście jest stabilny, ale nadal, obwód zatrzymuje losowo.

Czy mogę prosić o opracowanie koncepcji przekazywania i obiegu monostabilny?

Dziękuję
Peter

spróbuj przemijające tłumiki jak kondensator warystor itd. ....
if u want to do pracy tylko wtedy, gdy samochód jest na to spróbuj przełączyć MOSFET lub przekaźnika za pomocą przełącznika zasilających ...

Jeżeli twój obwód ma napięcia przejścia jak przełączania diody
i główne bateria spadku napięcia podczas uruchamiania samochodu zapasowych napięcie akumulatora spadnie również.
Sprawdź Główny akumulator w samochodzie od obciążenia
Spróbuj znaleźć 12V węzeł odłączony podczas uruchamiania samochodu jak główne światła, klimatyzacja, radio ...kopii zapasowej baterii zamiast połączenia głównym baterii.
Jeśli kable podłączone do stosowania obwodu kabli ekranowanych i móc Przewód poprzez rezystory 1M Ohm równolegle do 0.1uF 500V kondensator do podwozia samochodu absolutorium ESD

Należy zaprojektować nowy mechanizm zasilania dla Ciebie aplikacji
który obejmie dioda TVS i oczywiście lepszych uregulowań prawnych.

To jest mój podstawowy pomysł na rozwiązanie tego problemu ..tego obwodu będą powodować i włącz / wyłącz przekaźnik gdy jest zmiana zasilania w cigarate władzy.U można użyć tego przekaźnika do władzy ur cyklu.
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

Hi again

Mówiło się obwód ma własne zasilanie, ale stwierdziła też, że połączenie do zasilania samochodów.Również podejrzewać, że niektórzy oscilations (w mocy terminalu samochód dostaw?) Może być przyczyną problemu.Wtedy możemy założyć, że połączenie to jest przyczyną problemu, myślę, że moje podejście do izolacji nie jest ważny, jeśli nie brać pod uwagę połączenie mocy samochodów i pozwól pracy obwodu na własną rękę, a jeśli problem nadal nie jest w środku swoim obwodzie.

O obwodzie mówiłem o potrzebne 2 rzeczy.1) Określenie kabel, który wychodzi z przełącznika START (key).Teraz jesteś na własnym tutaj, w zależności od samochodu, który ma, istnieje wiele wersji tych przełącznik i trzeba zdolność do rozpoznawania tego kabla na desce rozdzielczej.2) określenie formy linii zasilania samochodowego akumulatora, które muszą być proste, ponieważ już go zainstalowanego.

Do obwodu pozwól mi odnieść się do http://www.kpsec.freeuk.com/555timer.htm Do podłączenia przekaźnika wygląd cewki w "kręgach Relay i innych obciążeń indukcyjnych" i rysunku, który mówi "relay, gdy wejście wysoka ".Typ przekaźnika należy używać normalnie zamknięty, który zostanie otwarty dopiero w momencie startu.

W bloku "555 lub 556 wyjście" odnoszą się do obwodu pod tytułem "555/556 monostabilny", tam można również znaleźć sposobu obliczenia okres czasu na czas, T = 1,1 × R1 × C1.

Chociaż Życzę powodzenia w realizacji projektu, powinien wiedzieć, że to nie jest dobry sposób na radzenie sobie z problemem, który nadal istnieje i ten podstęp nie może rozwiązać poważny problem, ponieważ nie jest w pełni zidentyfikowane.Technicznie, to sposób radzenia sobie z problemem jest źle

wiwaty

Sal

Zgadzam się z opinią Sal's ...y nie u spróbować findout rzeczywistych Przyczyna i naprawić ?.....

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back