Dell Desktop nie tak, po prostu miga

S

samoltech

Guest
pls dom, potrzebuję pomocy .. Ja pracuje na Dell OptiPlex pulpitu, kiedy to na mocy .. to tylko miga i to miganie trwa aż usunąć moc ... proszę co mam zrobić, aby to poprawić. jego dioda POWER miga i ów przyzwyczajenie gaśnie, nawet po naciśnięciu przycisku zasilania, aż i wyjmij przewód zasilający z systemu

co to miga dioda zasilania świeci lub coś nie spróbować ponownie uruchomić system spróbować zobaczyć czy dźwięk wentylatora jest słyszalny dla Ciebie lub nie

Sprawdź zawiesić, gotowości i opcje hibernacji w OS i BIOS. Specjalnie w sekcji zasilania opcji BIOS, jeśli masz. Ponadto, ten znany jest problem "Optiplex 990 i 790". Sprawdź zasilacz lub spróbować innego zasilacza. : Wink:

Zmień kabel zasilający, jeśli nie problem rozwiązany niż należy udać się do centrum serwisowego.

wydaje się, że problemem jest to, ze swoimi ZPR. dobrze ... otwórz-up swój SMPS i sprawdź czy nie wyszły kondensatorów i sprawdzenia wszystkich napięć wyjściowych jak +12 V +5 V +3,3

Czy dostajesz sygnał dźwiękowy POST podczas uruchamiania komputera? można zmierzyć napięcia +12 V, +5 V i +3,3 V przy wolnego złącza z cyfrowym multimetrem, jeśli są poza zakresem wtedy lepiej wymienić zasilacz SMPS

Jestem ciekaw ... Czy kiedykolwiek prawdziwe rozwiązanie tego problemu? Jeśli tak, to daj nam znać, co się stało.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back