Degradacji Semiconductor

S

Singapura

Guest
Wydaje mi się, że w wieku sprzętu, jego obecny wzrost konsumpcji. Może to być ze względu na właściwości półprzewodnikowe znajdują się w części PCB składa się z układów dyskretnych i zintegrowane. Czy istnieje białym papierze lub odwołania, które zajmują się tym problemem? Gdzie mogę je znaleźć? Dzięki za pomoc.

Bardziej prawdopodobne jest to, że obwodnicy i zasilania kondensatory filtrujące wzrosły prąd upływu. Zwłaszcza, jeśli są one spolaryzowane typów.

W elektronice, każde urządzenie może być określona bez pracy w zależności od jego stanu operacyjnego, proces produkcyjny (Doping proces i profilu), itp. wymiar urządzenia z ciepła w skrzyżowania, warstwa skrzyżowaniu rozszerza i kiedy dotykać żadnego kontaktu końca, to musi awarii. Każdy ważny tranzystor / części awarii w każdym Chip wyniki w spalinach życia tego układu.

Półprzewodniki często nie z brutto wysoki pobór prądu, ale to sprowadza się do przypadku. Efekty starzenia się, jak może zmniejszyć aktualne ją zwiększyć. Skutki stresu, podobnie. Tylko dane lifetest producenta danej części da ci wskazanie jakiekolwiek znaczenie. Widziałem urządzeń PMOS, że "wyjść" w podziale i wykazują mniejsze wycieku po nadużyć. Naprawdę nie można generalizować, skutecznie. Ton więcej informacji niż tylko chcesz, IEEE niezawodność fizyki społeczeństwa publikacji, ale wszystko lawyered się.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back