debugger> i pytanie emulator?

P

powietrze

Guest
PIC MCU emulator może pójść sousands dolarów.W 51 z emulatora, to nadal może się więcej jednej sousand dolarów każdy.Ale dla MSP430, to tylko koszty TEN dolarów.Kto mi powie dlaczego?

Emulatory, które odnoszą się do rozwoju są stare narzędzia w stylu, że konieczna będzie usunąć mikro i repalce go w docelowym systemie z emulatora.Oznacza to, że normalnie jest specjalny chip (tzw. chip obligacji-out), gdzie emulator może mieć dostęp do wszystkich rejestrów wewnętrznych do urządzenia.Obligacji na żetony są drogie i cechy emulatory są bardzo szerokie.

Nowsze urządzenia w tym PIC i 8051 rodzin mieli pewne więzi z wbudowanych w układy i jest dostępny z zewnętrznego portu więc, że układy potrzebne do uzyskania dostępu do wewnętrznych rejestrów jest znacznie zmniejszona.Kosztów nowych emulator / debugger jest następnie więcej funkcji funkcji znajdziesz w środowisku rozwoju.Jednak cechy, które są zwykle mniej niż stare emulatory.Można również znaleźć niektórych środowisk programistycznych zawiera teraz obsługę języka wysokiego poziomu.

Podejrzewam, że niskie koszty dla MSP 430 jest), ponieważ staramy się promować go i b) nie będzie wiele funkcji.Będziesz prawdopodobnie w stanie dokonać aktualizacji do więcej funkcji do ceny.

Intel, kiedy ukazał się ich pierwszy emulatory i rozwoju systemów, ich filozofia nie były "koszty wrażliwych" i opłata za ich majątek.Mój pierwszy system kosztów więcej niż mój dom!W ciągu ostatnich 30 lat koncepcja ta jest zmniejszone przez konkurencję i rozwój rynku.Ponadto koszt krzemu spadła więc funkcje mogą być dodawane w chip.W wyniku emulator / debugery nowszych urządzeń, które mogą być tańsze.

Cześć

MSP430 zawierać wbudowany emulator sprzętu wbudowane w podstawę urządzenia krzemu

Emulator chociaż jest w pełni zdegradowanych emulatora sprzętu, którzy w czasie rzeczywistym pułapki alow
design in comper to the PIC & 8051

I to jest mój frind dlaczego MSP430 jest lepszy
design w COMPER do PIC-8051

Wszystkiego najlepszego

Bobi

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back