G
gbaerf
Guest
Witam wszystkich,
Mam symulacji prostej strukturze w EMSight i bez de-embadding
Wybrałem plan referencyjnej 5 mm od krawędzi porty mam wątpliwości, że
tych symulatora EM to wziąć pod uwagę, że część konstrukcji jest z 5 mm w lewo od portu krawędzi.
Myślę, że shoud wziąć pod uwagę, że jeśli nie wtedy udawać inną strukturę, co chcemy symulować ex jeśli ja symulować 20mm długości i chooose referense samolot
5 mm, więc jeśli przyjąć, że konto dosnt wtedy faktycznie mamy symulację 15 mm struktury prawo ...
de - embadding po to, by usunąć port discontinuty i usuwania skutków bocznych ścianach ........ i nie wiem czy z innego powodu ....
I coraz więcej i trochę deferance na wszystkich freq i symulowanych, że od 1 do 20 GHzs krok w wysokości 0,1 punktów z wyjątkiem następujących freq
przekazania zysku
z de-embadding 16,2 GHzs ....-1,25 Db
bez de-embadding w tym samym 16,2 GHzs -64,8 dB
straty insetion wejście
z de-embadding 16 GHzs ....-3,01 Db
bez de-embadding w tym samym 16 GHzs -10,18 db
więc dlaczego te drastyczne różnice ...
i to, co jest ważne planu Referance tutaj ....
I chodzi dzięki
gbaerf
Mam symulacji prostej strukturze w EMSight i bez de-embadding
Wybrałem plan referencyjnej 5 mm od krawędzi porty mam wątpliwości, że
tych symulatora EM to wziąć pod uwagę, że część konstrukcji jest z 5 mm w lewo od portu krawędzi.
Myślę, że shoud wziąć pod uwagę, że jeśli nie wtedy udawać inną strukturę, co chcemy symulować ex jeśli ja symulować 20mm długości i chooose referense samolot
5 mm, więc jeśli przyjąć, że konto dosnt wtedy faktycznie mamy symulację 15 mm struktury prawo ...
de - embadding po to, by usunąć port discontinuty i usuwania skutków bocznych ścianach ........ i nie wiem czy z innego powodu ....
I coraz więcej i trochę deferance na wszystkich freq i symulowanych, że od 1 do 20 GHzs krok w wysokości 0,1 punktów z wyjątkiem następujących freq
przekazania zysku
z de-embadding 16,2 GHzs ....-1,25 Db
bez de-embadding w tym samym 16,2 GHzs -64,8 dB
straty insetion wejście
z de-embadding 16 GHzs ....-3,01 Db
bez de-embadding w tym samym 16 GHzs -10,18 db
więc dlaczego te drastyczne różnice ...
i to, co jest ważne planu Referance tutaj ....
I chodzi dzięki
gbaerf