DC silnikowych kontroli pic

E

emeren

Guest
Prosimy o pomoc Jak można kontrolować, a DC silnikowych z pic?

Yuou mogą korzystać HW lub SW PWM do kontroli pojazdów speed.intefacing PIC z MOSFET.

Zamiast łączenia PIC z H-most możesz kontrolować prędkość pojazdów, a także kierunki i jego hamowania.Jeśli chcesz kontrolować posision można korzystać z niektórych opinii urządzeń.

Musisz podać nam więcej informacji i możemy pomóc Ci więcej.

i wanna do kontroli pozycji i silnikowych kierunkach.Potrzebuję tego programu.Silnik pracuje na 1,5 V.

Widziałem zastosowań dc serwozawory kontrolera przez PID na stronie internetowej firmy Microchip.Należy sądzić, że można zastosować je do aplikacji

http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/41233A.pdf

Tutaj można znaleźć porady.

Aby kontrolować prędkość i miejsce potrzebujesz kodera.
także mikroczipowego AN532, AN696, AN718, AN893 i AN905.

Rozważ użycie steppera silnikowych zamiast DC silnikowych.

Nie wiem jakie jest Twoje zgłoszenie, ale jeśli trzeba użyć DC silnikowych i know jego prędkość i kierunek to można zrobić.Zobacz, jak działa O mostu i można zbudować sobie jeden
z jego wykorzystaniem MOSFET tańsze niż te szczególne IC's masz na rynku.Służy do aplikacji: Si1912EDH na niskim część mostu i Si1913EDH do górnej części H mostu.Kiedyś to się w aplikacji i działa doskonale.ADC użyć dwóch wejść na swój pic i połącz je na obu końcach swój silnik H mostu.Z tego można seasure EMF z silnika, jeśli most jest całkowicie wyłączony.Sprawdź Microchip aplikacji notatkę w tej sprawie.Most może być sterowane przez 4 I / O linii swojego PIC i jeśli nie potrzebujesz prędkości silnika możesz ustawić swój H-Bridge do pracy z zaledwie 2 I / O linii zrobiłem.Pomiar pól elektromagnetycznych z DC motor daje prędkość obrotowa (patrz Stosowanie Uwaga Microchip)
Kierunek może być kontrolowana przez H mostu.

Powodzenia.

Pawła.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back