DC Amp zakłócenia

T

tcwong3

Guest
Muszę wzmocnić napięcie wejściowe (zakres od 0V do 600mV) o 5 razy.
Tylko jedno świadczenie 12V jest dostępny dla mojego obwodu.

Używam op amp tworząc Inverting wzmacniacza.
To dobrze, gdy wejście jest przede 0V.
Ale gdy wejście jest 0V, op amp nie ma uprzedzeń przepływ prądu w jego
Inverting pin, obwód się nie wykonalne.Wyjście jest prawie 12V (rzeczywista wartość powinna być 0V x 5 = 0V), kiedy Vin = 0V.

Jeśli próbuję wpływać na wejście, napięcia polaryzującego będą wzmacniane i wyjście się nie acurate.

Czy ktoś może mi powiedzieć jak się uprzedzeń, bez wpływu na wynik produkcji.

Przede wszystkim, czy chodziło ci o Twój projekt opamp jest podłączony do Vdd = 12V i GND?Głównym powodem, dlaczego twój projekt to nie wynika z pewnych tranzystor jest wyłączony regionu.Eventhough Możesz uzyskać wynik po spadku w pobliżu wejścia do 0V, może jakiś tranzystorów w regionie liniowych!Nie chcemy tranzystora w liniowym!

Jeżeli chcesz wpływać na wejście, upewnij się, że opamp zawierało błędu przy projektowaniu swój opamp!Jeśli tylko dodać błędu w danych wejściowych, twój opamp może nie działać zgodnie z oczekiwaniami!

Moja propozycja jest sprawdzić, czy wszystkie tranzystory są nasycenia w symulacji na każdym napięcia wejściowego.

Cześć!Guamak_menanak, dzięki za odpowiedź.

Jak dodać uprzedzeń zarówno Inverting szpilki w załączonym pliku?

Znów dzięki.
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

To twój obwód?
Myślałem, że podczas opracowywania w poziomie transisitor!
Nie jestem tak pewny, aby pomóc ... ale moim zdaniem, nie można dodawać żadnych uprzedzeń do tego punktu obwodu jak może zmienić się obwodu głównego!

Czy ktoś może pomóc tcwong3?

Układ ten jest bardzo często rolę konfiguracji wzmacniacza.Jest to zwykle związane z mostu i coraz stronniczości z mostu.

Moim problemem jest to, że nie używam most i oba wejścia będą kiedyś pozostać otwarta.Wyjście musi wynosić zero wolt w tym stanie.

Pamiętam coś, 3 1 / 2 & 4 1 / 2 cyfrowy ADC IC, że stosowane w niskich metrów koszt może działać z wejściem pin open (obiektywne).Dlaczego?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back