Dawka żadnych rekonfiguracji wsparcie FPGA?

D

davyzhu

Guest
Znalazłem rekonfiguracji urządzenia jest gorący region badań, nie każdy FPGA obecnie wsparcie konfiguracji? Słyszałem, że Atmel ma chip może to zrobić pracy. Dzięki! davy

! Xil nx używany do jednego - "jak XC6216" - w przeszłości, ale nie teraz i nie wiem dlaczego?

[Quote = davyzhu] znalazłem rekonfiguracji urządzenia jest gorący region badań, nie każdy FPGA obecnie wsparcie konfiguracji? Słyszałem, że Atmel ma chip może to zrobić pracy. Dzięki! davy [/quote] Zastanawiam się, co naprawdę chciał spytać. Wszystkie pamięci SRAM FPGA są rekonfigurowalnych .... jeśli u ma na celu zwrócić dynamiczny / na rekonfiguracji latać .. Myślę, że możliwe jest również dzisiejsze FPGA ..

tak żadnych FPGA, który SRAM jest z pewnością ponownie konfigurować. Jestem pewien, że układy FPGA, które są sprzedawane dni nowa naprawdę ponownie congurable. Xilinx serii XC na pewno ponownie config. i dependin od rodzaju wot stosowania u chcą wprowadzić ur projektowania, u może wybrać, które FPGA u chcesz ponownie config. w odniesieniu,

Istnieje kilka raz programowalnych tam, które koncentrują się głównie na rynkach, na których wady urządzeń opartych SRAM są nie do zaakceptowania (wysokie zużycie energii, błędy w oprogramowaniu ,...) ale tych spadków są znacznie niższe gęstości niż ceny " duże ", Altera i Xilinx.

Zastanawiam się, co naprawdę chciał spytać. Wszystkie pamięci SRAM FPGA są rekonfigurowalnych .... jeśli u ma na celu zwrócić dynamiczny / na rekonfiguracji latać .. Myślę, że możliwe jest również dzisiejsze FPGA ..
Czy możesz dać mi kilka odniesienie dynamiczny reconfigurfation? cn

Niektóre FPGA, które używają anty-bezpiecznik, a nie ponownie konfigurować. Wielkie obrotu hype o tych głównie, że po włączeniu zasilania układu FPGA, jest gotowy do użycia. Może to mieć kluczowe znaczenie w niektórych zastosowaniach, gdzie czas konfiguracji FPGA SRAM oparte jest niedopuszczalne.

[Quote = davyzhu] znalazłem rekonfiguracji urządzenia jest gorący region badań, nie każdy FPGA obecnie wsparcie konfiguracji? Słyszałem, że Atmel ma chip może to zrobić pracy. Dzięki! davy [/quote] Xilinx serii Vertex jest w stanie doin dynamiczne zmiany konfiguracji. Ja jestem tryin do realizacji algorytmu DCT na jej temat. Myślę, że jeśli u są dynamiczne zmiany konfiguracji (bo nie strictlky wymyślił) lub aktywne lub pasywne częściowej rekonfiguracji, a następnie rhis będzie jednym z najlepszych wyborów na pewno .. coz .. mają 50% wykorzystanie urządzenia do pamięci i architectire jest bardzo dobrze.! :) / Cedance

Istnieje projekt OPENCORES.org .. , która pozwala na uruchomienie FPGA z SDM / MMC .. to będzie wielki używać go do uruchamiania różnych konfiguracji!

Xilinx Virtex i tylnej rodzin dinamically rekonfigurowalnych można znaleźć appnotes w xilinx.com, a ostatnie wersje ISE pozwala dokonać częściowej rekonfiguracji. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 1 minutach: [/color] [/size] Również Xilinx zapewnić JBits, java biblioteki do dynamicznej rekonfiguracji przez oprogramowanie z komputera lokalnego lub zdalnego.

Wszystkie FPGA są zdolne do rekonfiguracji, z wyjątkiem fuzji wpisane takie jak te z Actel.

co nie dynamiczny / na rekonfiguracji latać FPGA oznacza??

W przypadku dużych urządzeń opartych SRAM FPGA, dynamiczne zmiany konfiguracji zazwyczaj zakłada częściowe rekonfiguracja urządzenia. Na przykład, FPGA Altera SRAM są oparte na żetony i rekonfiguracji podczas aplikacji run-time, ale nie są one częściowo rekonfigurowalnych. Opartych na pamięci flash FPGA są także zdolne do rekonfiguracji, ale są one zbyt wolne przepisywanie nowych danych konfiguracyjnych. W przeciwieństwie do FPGA Xilinx są częściowo i czasu rekonfiguracji. Xilinx zapewnia wsparcie dla tej funkcji - Xilinx> modułowa konstrukcja przepływu częściowego rekonfiguracji (patrz XAPP290). Alternatywnie, można użyć JBits, ale ma wiele ograniczeń i jest nieco poza daty teraz. Jak FPGA Xilinx, Atmel AT40K i AT94K urządzenia nie obsługują częściowe i czasu rekonfiguracji (-> dynamiczne zmiany konfiguracji). Ale myślę, że Atmel nie zapewniają odpowiedniego wsparcia dla tej funkcji. Ponadto urządzenia charakteryzują się stosunkowo niską zdolność logicznego (mniej niż ~ 40K bramy).

Czy ALTERA urządzenia obsługują run-time rekonfiguracji ....... Czy to możliwe, aby znaleźć czas rekonfiguracji ręcznie?? Proszę o odpowiedź

Altera niedawno odpowiedział na pytanie w bazie wiedzy wsparcia: Czy Altera układy FPGA wsparcie częściowej rekonfiguracji
Nie, Altera ® urządzeń FPGA nie obsługuje częściowej rekonfiguracji urządzenia tablicy SRAM (CRAM)?. Architektury FPGA nie ma możliwości, aby ponownie skonfigurować pewną część pamięci konfiguracji w FPGA jednocześnie nie zakłócając pracy urządzenia w trybie użytkownika. Kiedy pulsowanie nCONFIG aby rozpocząć rekonfiguracji urządzenia, całego urządzenia zostaną usunięte i rekonfiguracji z nowych danych konfiguracyjnych. Niektóre rodziny urządzenie obsługuje konfiguracji specyficznych cech, takich jak PLL i rekonfiguracji nadawczo-odbiorczego. Opcje te zostały opisane w odpowiednich podręcznik urządzenia.
rozmiar bitstream konfiguracji Altera FPGA jest udokumentowana w urządzeniu arkusze danych, również maksymalnej prędkości zegara, konfiguracji, dzięki czemu są w stanie obliczyć czas konfiguracji.

Jeśli ktoś pracuje teraz na częściowe Rekonfiguracja FPGA (szczególnie Virtex serii), a następnie, która wersja Xilinx ISE i PlanAhead używasz?. Dziękujemy u!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back