DAC do uruchomienia dostaw oa 5V stanie wyprowadzania 4.5V

E

ernestmyname

Guest
Potrzebuję DAC do uruchomienia dostaw oa 5V. Musi także być w stanie wyprowadzania 4.5V. ff I początkowo myśląc, że biegnę 5V do zasilania i 5V do odniesienia. Ale w tym arkuszu danych, zalecane warunki pracy dla Vref do Vdd - 1.5V. Czy mogę uruchomić Vdd prosto do Vref i uzyskać 4.5V wyjście? Czy muszę znaleźć innego typu DAC? http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/tlc5620.pdf

Witam, te ADC ma "= Uwy Uref 2x" modus zbyt, jeśli masz 2.5V Ref, Twój Uwy jest max 4.8V (teoretycznie 5V) ... Ale nie możesz zmienić Vcc do 5,5 lub 6V? Te (modius x2 i> 5.5V zasilania) są potrzebne (być może) za dostarczanie Uref zbyt ... K.

TELS arkusz nas, że jest nominell 4.5V, max na 4.8V ... Sprawdź pls figi 9 ... 11 & PP6 (Uwy analogowe pełnej skali napięcia wyjściowego, RL, 10 typ k 3,5 V, ale trzeba eventuelly bufora (Robc> = 50kohm) .. W sumie;.. Myślę, że jest do stosowania jako hobby obwodu w. życzenia, ale jako produkt ... Znajdź inne rozwiązanie. K. arkusz nie jest wystarczająco szczegółowe, aby powiedzieć exat tak w stosunku problemu .. Chcesz wziąć Vcc jako punkt odniesienia? Vorget to , to ma ona wiele zmian, nie jest referencebar :-(... Musisz min. Zenera normalnie "referen source / obwód-IC"!

Ile bitów i jak dokładne? Zrobiłem kolejowej Rail DAC za pomocą falowników CMOS hex i rezystorów dyskretnych (R-2R). Ale te nie mają znacznego siłę napędu.

Dokładność nie jest tak z obawy, jest w stanie 4.5V wyjściowego, gdy mam tylko zasilanie 5V działa na ucontroller i DAC. 8 bitów jest więcej niż wystarczająca dokładność, że robię. Tak więc przy użyciu tego samego napięcia Vdd i Vref to zły pomysł? [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 24 minut: [/color] [/size] Więc zacząłem szukać różnych przetworników. Mój system ma być w hałaśliwym systemu 12V, które waha się od 12V ~ 14V. To będzie na samochód. Znalazłem inny DAC to szyny do szyny, ale wychodzi poza minimum 11.4V. Czy to ważne jak hałaśliwe VDD jest? Czy ten DAC lepiej i mogłem po prostu użyć 5V jako punkt odniesienia i podłączyć Vdd bezpośrednio do baterii? Używam 7805, aby uzyskać 5V dla mojego uController. https://www.jameco.com/Jameco/Products/ProdDS/824561.pdf

Hi, Motoryzacja aplikacje są względne problematyki, niż ich otoczenie jest bardzo obciążony, koryta EMC, cykle Thermo, wibracje, silne przebiegi! I silne napięcie variend ... Musisz we wszystkich przypadkach skutecznego przejściowe zahamowanie na +5 / 12V i dobre filtrowanie / separacji! K.

Na drugim DAC I związane, szyny do szyny, jak blisko powinny dojść do wyprowadzania Vref, 5V? Zakładając, że jest zasilany przez filtrowanego źródła 12-14V?

Witam, Jeśli Im prawo, musi to być żaden problem! Jeśli Usuppl. => 11.4V i Twoja Uref jest ander 11,4-4V, również mniej jak 7,4 V, możesz stać się Uref jak uot ... Ponadto, moja odpowiedź jest jasne, na 5V musi być OK z Uref = 5V i My> = +11,4 V. Obciążenie musi być ponad 2KOhm! K.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back