Długości elektrycznej podczas projektowania stożek klofenstein

J

Junaid151

Guest
Witam, jestem projektowania stożek klophenstein ale siedzę w jaki sposób obliczyć długość elektryczną. Mój przyjaciel, który oblicza długości elektrycznej w innej sprawie ma mnie mylić. Oto jego dane techniczne proszę mi pomóc dowiedzieć się, jak on to zrobił. Częstotliwość = 2 GHz łącznej długości stożek = 77.8mm = 3,27 Ee z dielektrycznej mikropaskowa 27 krok klofenstein impedancji transformatora i długości elektrycznej obliczył lub używane w jego projekt został 12,5055 Jeśli możesz mi powiedzieć, jak do obliczenia długości elektrycznej z podanych informacji byłoby bardzo pomocne. Pozdrawiam z góry

Witam, Czy to może być pomocne dla Ciebie: [url = http://www.microwaves101.com/encyclopedia/Klopfenstein.cfm] Klopfenstein Taper - Kuchenka mikrofalowa Encyklopedia - Microwaves101.com [/url]?

Wiem o tej stronie, ale to nie pomaga w tym zakresie. Proszę może mi pomóc.

Biorąc pod uwagę swoje fizycznej długości 77,8 mm i skuteczne stałej dielektrycznej 3.27 (? Nie używasz FR4 z er = 4,4), spodziewam długości elektrycznej jest w zakresie: elektryczne długość = 77.8mm * sqrt (3,27) = 141 mm (powyżej częstotliwości granicznej). Odpowiada to opóźnienia o 338 stopni na 2 GHz. To będzie nieco bardziej ze względu na ścieżkę wzdłuż krawędzi jest nieco dłuższy niż rzeczywista długość stożka. Również skuteczne eps zależy od szerokości śladu. Co jednostek powinna być cytowana za swoje?

12.5055 jest w stopniach ... jest tym, co dostaniesz?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back