długość portów IE3D

D

danda821

Guest
Mam średnie ostrzeżenie:
Współczynnik grubości substratem dla port1 jest zbyt duża (0,087182 vs 0,085)
Ground Seperation / stosunek długości do portu 1 jest zbyt duża (1,45303 vs 0,5).

Czy mogę zignorować ostrzeżenie?Używam nowej wersji.Pamiętam, że gdzieś Jian wspomnieć, że nowa wersja będzie przedłużenie długości port automatycznie.

Dzięki.

Hi, Danda821:

Można zignorować 1 jeden, ponieważ przekracza limit nieco i jest OK.
Na 2nd one, przejdź do PORT WŁAŚCIWOŚCI i określić Automatyczna regulacja dla portów V11.x.W przypadku wcześniejszych edycji, proszę określić już rozszerzenia portu.Pozdrowienia.

Ja również spotkanie to ostrzeżenie i prowadzi do pozytywnych rezystor odpowiada za pasywne induktora w badanych.Poniżej jest mój komunikat ostrzegawczy:
Współczynnik grubości podłoża dla portu 1 jest zbyt duża (4.7661e 27 vs 0,085).
Seperation ziemi stosunek długości do portu 1 jest zbyt duża (8.8261e 27 vs 0,5).
Jak widać, różnica pomiędzy istniejącym wartości wymaganej jest bardzo ogromny!I zmienić freq oczek, Ncell i port rozszerzenia w większym zakresie, jednak byłem jeszcze daleko od wymaganej wartości.Więc jestem ciekaw, jak obliczyć współczynnik grubości podłoża i seperation ziemi stosunek długości.Co więcej, może ktoś podać wszelkie sugestie, aby złagodzić ten problem?

Twoje struktury nie ma nieskończonej ziemi.Musisz określić różnicę portów.W przeciwnym razie może okazać się niemożliwe do uzyskania poprawnych wyników.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back