Długość kanału modulacji (lambda): Problem SPICE

S

srivatsan

Guest
Ja próbuje obliczyć długość kanału modulacji z produkcji wykres po symulacji w przyprawy.Wyświetlić wyniki w gałka muszkatołowa.

Ja jestem stara się przekształcić wyjścia (który jest w binarnym) do ASCII.Dlatego, że można importować do MATLAB lub cokolwiek i spróbuj zrozumieć, czy projekt jest dobrze pracuje, czy nie.Oczywiście ta metoda będzie miał błąd, ale jest wystarczająco dobre do tego W / L i VDS rnage na VGS wartości.

Teraz nie jestem w stanie przekształcić binarnych do ASCII.Rozumiem, że byłoby to ze względu na sprężone-binary-kodowanie napięcia wyjściowego, ponieważ pomaga w posiadanie skompresowanych plików wyjściowych.

Czy ktoś próbował robić to, co ja próbuje teraz?Jeśli tak, to odpowiedzi.
Thanks in Advance.

Srivatsan

Co symulacji oprogramowania używacie?Spice jest tylko nazwa zwyczajowa.
Dlaczego nie można wydrukować wyniki do pliku tekstowego?

I nie używać Gałka muszkatołowa przyprawa do poziomu symulacji.Ale myślę, że powinni wspierać. Wydruku zestawienia.Wydrukuj wyniki, a otrzymasz ascii danych.

Cóż, jestem z wykorzystaniem specjalnie, ngspice do symulacji obiegu i ngnutmeg do wyświetlania wyników.
Teraz, kiedy używane polecenia drukowania w ngnutmeg (druk i (V4)), to pracował (Widziałam rzeczywistych danych interms z ASCII).
Now I dont know how to get it do pliku.(Uwaga: Ja jestem w UNIX i dlatego ja dont uwadze to, co jest w pliku i jego rozszerzenia).
Kiedy zrobiłem "napisać i (V4)> danych", to po cenach dumpingowych mnie segmentacji rdzenia.Więc nie rozumiem o "pisanie" i (V4) wartości do pliku jako znaki ASCII.Jeśli możesz mi pomóc inthis byłoby wspaniale ...
dzięki.
srivatsan

Well, I znaleźć sposób, aby zapisać węzłowych napięcia lub bieżących wartości jako plik w środowisku UNIX i jeśli używasz gałka muszkatołowa.

zaloguj się do gałka muszkatołowa
załadować plik wyjściowy
wykonaj następujące polecenia pisemne poniżej:
1.zestaw filetype = ASCII
2.Napisz <nazwa_pliku> I (V4) v (5)
3.zamknij

Teraz jesteś poza gałka muszkatołowa.możesz uzyskać dostęp do pliku pliku i pracy nad nią.
Dziękuję wszystkim, którzy odpowiedzieli ..
srivatsan

Cóż, może być ryzykant ...lub brutalne, jak nazywają go.Ja pójdę dalej i chwycić screenshot, przechowywać go jako BMP lub JPEG,
a następnie użyć Matlaba, aby ją przeczytać,
a następnie wyszukać lokalizację, gdzie kolor jest na powierzchni,
a następnie uzyskać informacje koordynować.

Kiedy byłem walczy z coraz publikowanie jakości działki, a to jest sposób wykorzystane.

hi GustheCat,
I dość tego pierwszego ..Oczywiście, kto chce dowiedzieć się, jak zapisać plików w ten sposób, albo w ten sposób ....zabiera czas ..ale nie miał możliwości i wymagany do uzyskania długości kanału modulacji trochę szybko, powtarzalne, dokładne.to dlatego podczas projektowania układów analogowych, lambda byłby dokładniejszy, gdy rzeczywiście działki całego IV do tego vgs i ziemi z VDS.to naprawdę pomaga ....gdyż unika dużych równań, który wykorzystuje PCLM modelu parametr w bsim3v3 ...
srivats

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back