Czytnik RFID z wielu kręgach przełączania

J

jasonpeixoto

Guest
Witam mam problem projektowania RFID odbiornika, który można odczytać z 4 antenais które mogą być kontrolowane z mikro w danym momencie. Pozwól mi wyjaśnić, muszę mieć 4 cewek, które mogą być włączane do 1 Czytnik RFID lub obwodu. Znalazłem kilka obwodów z microhip ale nic na przełączanie się pomiędzy zwojami. Proszę o pomoc Dzięki.

Witam OK może trochę wyjaśnieniu, co próbuję robić. Mam 4 cewki dzieje małych i dużych, a wszystko to w centrum na górze siebie. Teraz biorę się PUK i RFID w, I przesuń puk na szczycie tabeli do koła. Teraz mogę skanowanie każdego cicrle aby zobaczyć, gdzie puk wylądował. Nadzieję, że to pomaga .. Więc trzeba zrobić bascailly 1 czytelnika do skanowania 4 zwoje, to do gry uzgodnimy wyniki automatycznie. I może 5-cia cewki dla outehr tabeli do wykrycia ze strefy. Prosimy o jakąkolwiek pomoc wouyld być wielkie, będzie kosztowne, jeśli musisz zrobić, 4 lub 5 czytelników. Dziękuję: D

Jeżeli nie masz możliwości przeprojektowania okna zwinięte do multipleksowane pracy, używać małych przekaźników, np. kontaktrony. Mówiłeś o różnych rozmiarach cewki. Czy zdajesz sobie sprawę z konieczności, aby dostroić układ czytelnika do cewki? Jak chcesz to osiągnąć?

Użyliśmy 4051 do projektowania analogowych multiplekserów 40 wejść RFID i wszystko, co działa dobrze. Pojedynczy układ U2270B jest podłączony do 5 analogowych multiplekserów 4051 do 40 różnych kręgach. Ferrytowe dławiki użyliśmy 5x10 750uH, które można uzyskać w każdym sklepie elektronicznym. Wykryć odległość wynosiła około 30mm. Mówię o pracy rozwiązania, więc 4051 jest drogą do zwiększenia liczby kanałów.

Witam Dziękuję za wkład, patrzę na Circuit Design mikroprocesor więc użyję 4051 po obu stronach cewki? Czy powinien on być wykorzystywany w innym miejscu toru? Dziękuję

tak będę używał 4051 po obu stronach cewki
Nie powiedziałeś o rodzaju RFID (125 kHz, 13,56 MHz, ...) lub czytnik. Niektóre obwody prawdopodobnie pracują z niskim napięciem multipleksera jak 4051, inni nie.

Patrz załączony schemat. mux są podłączone tylko do jednego końca U2270. tak na 40 czytników RFID trzeba 5 żetonów 4051. Wszystkie one działają na 5V trzeba dostosować wartości oscylacji mieć 125 KHz.

BTW, napięcie na cewce może osiągnąć 15-20V, jeśli componets zostały odpowiednio dostosowane. Nie należy zwieść z faktu, że 4051 wykorzystuje 5V Vcc, napięcie na cewce jest definetely wyższe niż 5V. Podobne schemat z 40 czytelników może skanować 40 różnych tagów RFID w 2s, jeśli proces czytaniu optmized.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back