czytnik RFID i projektowania tag

A

ArjunSC

Guest
Witam wszystkich, jestem w pracy nad projektem RFID. Wymagane jest, aby wysłać "27MHz" sygnał telepowering z czytelnika na TAG, jest to tylko fali nośnej do zasilania słowa i nie zawiera żadnych danych. techniki rozpraszania światła nie może być użyty tu od danych, które są wysyłane z TAG należy przy częstotliwości 3.951MHz dla logic'0 i 4.516MHz dla logic'1 ", tj.: technika FSK ma być używany, a nie konwencjonalne ASK . To wymaga dwóch oddzielnych anten dla Readera i TAG. Antena Tx z Rx TAG i antanna czytelnika są centrum dostrojony do częstotliwości 4.234Mhz (Ta Everone nadzieję mogę zrobić, w jaki sposób). Projektu zarówno czytelnika i tag jest do zrobienia w tej konfiguracji. Wielkości mechanicznej znacznika nie jest wielkim czynnikiem decydującym. Czy ktoś proszę mnie prowadzić w tym zakresie?

należy podać trochę więcej szczegółów: - Jaka jest szybkość transmisji danych comm - jest tag na pasywne i aktywne - Czy można ją zbudować na discretes - Co to jest przyjęte rozmiary tag. - Jakie max odległość potrzebne do komunikacji tag - Jak stabilny rozpraszania częstotliwości musi być - (opuszczonych) propozycję rozwiązania znacznie wpływa na warunki powyżej.

Witam Artem, Thank u za odpowiedź. 1) Szybkość przesyłania danych, komunikacji wygląda tak: * '0 'odpowiada 7 okresów 3.951MHz. * Logicznej "1" odpowiada 8 okresów 4.516MHz. Tak więc komunikacja jest szybkość transmisji danych: 3.951MHz ÷ 7 = 4,516 ÷ 8 = 565 Kb na sekundę 2) tag jest całkowicie bierny i 27.095MHz przewoźnika (tele-zasilanie) sygnał wysłany przez czytnik jest do zasilania wszystkich komponentów w znaczniku. 3) Tak definetely discretes mogą być użyte. 4) tag znajduje się na torach kolejowych, więc można w przybliżeniu oszacować maksymalną wielkość (długości, szerokości i szerokość). Nie ma szczególnych standard jeszcze podjęta. 5) Antena Reader znajduje się w bazie wagonu silnika, a tym samym i oszacowanie maksymalnej odległości do komunikacji będzie maksymalnie 10 metrów. 6) Nie ma techniki rozpraszania tu od anten nadawczych i odbiorczych są różne dla obu tag i czytelnika. Reader's Tx i Rx znacznika są dostrojone do 27.095MHz i Tag Tx i Rx czytelnika dostrojony do 4.234Mhz. 7) tryb komunikacji z Tag do czytnika jest FSK. Bezpośrednim problem jest i nie dostaję modulator FSK i układ demodulatora do tej specyfikacji w formie układu scalonego lub układ.
91_1156761359.JPG

Jak stabilny częstotliwości nośnej FSK musi być i jaki jest minimalny czas odpowiedzi po 27 MHz został zastosowany? [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 4 minutach: [/color] [/size] można uprościć przez: Oblicz częstotliwość czytelnika Tx być zamknięte do 27 MHz, co mustbe wielokrotności 3.951MHz ÷ 7 = 4,516 ÷ 8 = 565 kHz. Na otrzymać precaler używać strony zmienny czynnik podziału, dostarczyć jej czytelnik TX częstotliwość, a następnie modulować sygnał poprzez zmianę podziału Prescaler. Same techniki stosowane w nowoczesnych tagów wyodrębnić wewnętrznego źródła synchronizacji zegara.

nasza firma ma anteny tag i czytelnika, to jest podwójne częstotliwości 27.095MHz i 4.234MHz. w tym samym czasie, pod warunkiem, że mamy słowa do naszych klientów. www. antlab. com. cn nam z Pekinu.

Witam Jim Liu, możemy dyskutować o budowie w tym dziale, ponieważ jesteśmy także o opracowanie koncepcji 27 MHz RFID. Jeśli jesteś osobą techniczną, może u pls help me z układem demodulatora FSK dla częstotliwości środkowej 4.2MHz. W tej chwili jest to rodzaj pilne!

Witam wszystkich, jestem projektowania układu demodulatora FSK dla mojego projektu opisanego powyżej. Mam na myśli różne techniki, jak opisano w niektórych dokumentów patentowych. ** Jedną techniką jest użycie ZCDs przekształcić otrzymane impulsy fal na placu, a następnie użyć centrum tuned oscylator w jedną ścieżkę i dać wejście D D f / f (rys. poniżej). Druga ścieżka to być podłączone do zegara wejściowego. Moduł działa na podstawie lag faza i faza prowadzić w oparciu o częstotliwość wprowadzania. Jest to prosta technika i ma pewne wady, takie jak "q współczynnik oscylatora shd być bardzo wysokie. Czy ktoś pls odpowiedzi z ewentualne wady tego rozwiązania stosowane w praktyce.
65_1157096127 . JPG

Witam Arjan, istnieje IEEE referat na temat cyfrowej komunikacji dla systemów kolejowych "można je dostać na forum na zamówienie, dokument ten może rozwiązać problemy .......

Do wyboru RFID podręcznika i jego stronie internetowej. Jego bardzo dobrym źródłem do projektowania RFID.

Witam wszystkich, pozwala kontynuować ten temat wiedzieć więcej na temat RFID ......... Porozmawiajmy o pasywnych tutaj ........... jaki sposób możemy wykorzystać sygnał sinusoidalny do zasilania pasywnego tag .............. może ktoś proszę dyskusji na temat części elektroniczne moc to ..................

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back