czytania i pisania, aby z RFID

M

MohammadElwakeel

Guest
Dear All,

Mam pytanie dotyczące RFID.Używam TRF7960 czytnika chip.Moje pytanie brzmi:

I've udało się zaprogramować czytnik rejestrów, skonfigurowany ISO14443-go do protokołu.Byłem w stanie wysłać REQA polecenia i dostał odpowiedź z tagiem,
wysłałem polecenia SELECT i tag odpowiedział.Teraz znak jest wybrany, ale nie wiem jak napisać lub odczytać dane z pamięci tag, może ktoś proszę mi powiedzieć, jak napisać do pewnego niektórych adres w tagu lub odczytana z pewnego adresu.

Thanks so much, proszę kogokolwiek z jakiegokolwiek kawałek informacji, odpowiedzi i powiedz.

ISO14443 doesnt't określić konkretnego zastosowania protokołu poziomu,
np. interfejs kart pamięci.Zazwyczaj protokoły ISO7816 (standard kart kontaktowych) lub Philips Mifare są wykorzystywane.Zapoznaj się z dokumentacją karty pamięci i TRF7960 stosowania odpowiednich informacji.

Drodzy FVM,

dziękuję za odpowiedź.Muszę zadać panu dwa pytania:

1 - Czy to prawda, że w celu komunikowania się z Mifare karty czytelnika chip należy Philips ASIC?
2 - Pan zasugerować mi RFID, które są zgodne z normą ISO 14443-A z pamięci o 1kbyte?proszę wymyślić proste tag do interfejsu.

Thanks so much and best regards

MohammadElwakeel napisał:

Dear All,Mam pytanie dotyczące RFID.
Używam TRF7960 czytnika chip.
Moje pytanie brzmi:I've udało się zaprogramować czytnik rejestrów, skonfigurowany ISO14443-go do protokołu.
Byłem w stanie wysłać REQA polecenia i dostał odpowiedź z tagiem, wysłałem polecenia SELECT i tag odpowiedział.
Teraz znak jest wybrany, ale nie wiem jak napisać lub odczytać dane z pamięci tag, może ktoś proszę mi powiedzieć, jak napisać do pewnego niektórych adres w tagu lub odczytana z pewnego adresu.Thanks so much, proszę kogokolwiek z jakiegokolwiek kawałek informacji, odpowiedzi i powiedz.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back