Czy uważasz, że nie ma przyszłości dla inżynier sprzętu w USA?

Q

QTimLi

Guest
Jako inżynier sprzętu z 5 lat, przeżyłem wiele projektów na projekt płytki, FPGA kodowania logiki sterowania, EMC, ESD testowania i debugowania. Kariery zawodowej inżynier sprzętu wygląda świetnie, ale nie wydaje się dobrym wyborem w Stanach Zjednoczonych, ponieważ więcej i więcej pracy projekt outsourcingu w Chinach. A teraz, USA jest wciąż raj dla nowych inżynierów technologii, takich jak oprogramowanie, IC projektowania, analogowych, RF. Kilka kolegów z kopalni zmiany głównych trochę z EMC do SI, RF projektowania, PDN projektowanie, programowanie EMC narzędzie czy coś takiego może w końcu znaleźć dobrego R & zadanie D w Intel, Cisco, IBM, Cadence, Qualcomm, Google lub Microsoft. Chociaż mogę tylko znaleźć pracę jako rola wsparcia, jak inżynier w przemyśle IC projektowania. Na projekt płytki, dużym producentem jak Cisco, już przeniósł się do Chin. Więc ostatnio jestem rozważa zmiany moich głównych kiedy podczas studiów absolwent. Wszelkie inne opinie? Chciałbym omówić z Tobą na ten temat.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back