Czy trzeba użyć składnik sterownika mosfet na h-bridge projekt

H

hakan

Guest
Witam, chcę zaprojektować h-bridge do sterowania silnikiem dc. (24V ~ 15A). wybrałem mosfet jako element przełączający mocy. nie trzeba użyć składnik sterownika mosfet czy nie?. jeśli trzeba, dlaczego? nie wystarczy do prowadzenia mosfet drectly za pomocą napięcia stałego.

Możesz napędu bramy MOSFET z prostym napięcia stałego lub zwykłego urządzenia logiki, zakładając, że posiada wystarczające wahania napięcia, ale do wielu zastosowań układu kierowca ma ważne zalety. Zwłaszcza, gdy chcesz przejść MOSFET i wyłączanie przy wysokiej częstotliwości. Tranzystory MOSFET Power dużej pojemności bramki, więc zajmuje wzmacniaczy, aby zamienić je on / off szybko.

w h-bridge na high-side, nie ma żadnych problemów do kierowania mosfet drectly? bo na high-side, źródła fet nie jest podłączony do ziemi. jest on podłączony do silnika. Jak mogę sprawdzić, czy mam 15V między źródłem i bramy. jeśli masz projekt próbka może wysłałeś to Ty?

spójrz na tej stronie: to jakieś układy do sterowania silnikami, projektowania mostu z elementów dyskretnych trzeba trochę doświadczenia .... jeśli nie życia most zostanie obniżona ...

Możesz napędu MOSFET bezpośrednio z układów scalonych CMOS (12V) do dolnej części H-bridge. Możesz dysku wyższy stronie CMOS H-bridge poprzez dzielnik napięcia.

Kierowca mosfet Hi zagwarantuje, że napięcie między wysokimi bramy boczne i source jest bardziej niż 15Vdc, co w konsekwencji doprowadzi mosfet w ve + współczynnik temperatury, więc mosfet nie będzie tak w termicznej sposób uruchomić i nie będzie się palić. sterownik napędu bramy mosfet o wysokim piszczeć prąd, który pobiera pojemność źródła bramy, a następnie po naładowaniu 15Vdc zaczną pojawiać się między bramą i źródła. tak krótko: 1 - zapewniają 15Vdc w odniesieniu do zmiennoprzecinkowych. 2 - to szybki switchig przez ładowania CGS. zauważyć, jak wiem, że co 10 stopni podnieść w componant temp będzie połowa jej życia. nie ma problemu dla zaniżone, gdy jest on związany z ziemią, tzn. nie pływających, takich jak zawyżone. hindi salam

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back