Czy muszę mieć silnik krokowy lub silnik prądu stałego?

E

eng soso

Guest
witam wszystkich, jestem projektowania mojego projektu undergraduation, i muszę projekt windy, która z tych silników byłby apartament dla projektu? (Silnik krokowy lub silnik DC) i czy jest to stepper, jest prawdą? lub potrzebuje to czujnik stop spicific podłogi? dzięki,

Silnik krokowy ma określoną krok kąt (na przykład 1,8 stopnia), jeśli używasz jakiegoś urządzenia można uzyskać znacznie mniejsze kroki, ale dla aplikacji myślę, że prawdopodobnie trzeba siłownik, że dostaje informacje zwrotne z czujników, kiedy stop, może być bardziej precyzyjne niż silnik krokowy. Myślę, że trzeba korzystać z czujników w żadnej z powyższych do wykrywania prawidłowego poziomu stop, nie jestem pewien, czy można uniknąć za pomocą predefiniowanych ilość kroków .. Alex

bez czujników: jak może to zrobić ..... Proponuję mieć budynek, dla którego projekt projektu odległość między dwoma piętrami powiedzmy 3 metrów możesz eksperymentów dwoje wiemy, jak wiele zwrotów potrzebnych od ruszy od 1 piętro windą na drugie i nazywają to "krok", a następnie przenieść Winda od 1 piętrze 5-te piętro trzeba pięć kroków, i tak dalej, jeśli używany silnik krokowy będzie bardziej dokładne niż silnik prądu stałego w zakresie projektowania tak ... ale uważaj, moc silnika i inne części mechaniczne muszą pracować doskonale zaprojektowane, ale dla długi czas pracy _say po month_the system nie będzie idealny, a więc trzeba dostosować ponownie i tak jest to dlaczego należy korzystać z czujników, jeśli chcesz korzystać z czujników będzie lepiej i nie jest potrzebne do korzystania z silnika krokowego ... Silnik prądu stałego jest ok .. myślę.

Załóżmy intencją projektu jest poznanie systemów elektro-mechanicznych. Normalnie będzie korzystać z silnika prądu stałego (lub AC) i dostosować go w dół. Użyj czujniki znać swoje stanowisko. Następnie za pomocą pewnego rodzaju system kontroli, aby to działało (w górę, PLC, PRZEKAŹNIK, dyskretna, itp.) Aby prostej konstrukcji, I (nie jest inżynierem mechanikiem) będzie korzystać z silnika krokowego. W ten sposób mogę kontrolować jego prędkość bez konieczności używania narzędzi. Wszystko inne powinno być takie samo. Tylko kompromis biegów (mechaniczne) do stepper (elektryczne) dla uproszczenia. Nadzieję, że to pomaga, Red

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back