Czy mogę użyć kombinacji montaż i C do programu PIC?

E

extradeath

Guest
Drodzy przyjaciele, mam jakieś głupie pytanie, [color = red] [size = 6] Czy mogę używać połączenia montaż i C do PIC 16F877 program. [/size] [ / color] Innymi słowy, mam funkcji napisane w języku C, że trudno mi to zrobić na FFT montażu i nie wiem, motyka używać C w dostosowaniu do rejestrów. Więc chcę, aby wywołać funkcję FFT z rotine montaż ... Można to zrobić ....????? Prosimy o odpowiedź JAK NAJSZYBCIEJ .....

możesz zadzwonić do montażu wewnątrz c a do tego musisz użyć kompilatora, że kod został napisany ... c kompilator, w którym to zostało napisane?

Można użyć bibliotekarza. Dodać do biblioteki z funkcji c, to można to nazwać z dupy. PS. Jest bardzo łatwy w użyciu c ustawić rejestrów, tak proste, jak PORTA = 1; W h pliku, wszystkie bity są zdefiniowane, więc można to zrobić, (przy użyciu mcc18 kompilatora) //------ Przeczytaj eeprom unsigned char read_eeprom (unsigned char adres) {EEADR = adres; EECON1bits.EEPGD = 0; EECON1bits.RD = 1; powrót EEDATA;} //------ Napisz write_eeprom nieważne eeprom (unsigned char adres, unsigned char data) {EEADR = adres; EEDATA = dane; EECON1bits.EEPGD = 0; EECON1bits.WREN = 1; EECON2 = 0x55; EECON2 = 0xaa; EECON1bits.WR = 1; while (EECON1bits.WR); EECON1bits.WREN = 0;}

można napisać kod assemblera w ccs kompilator jako kod c # asm. . . montaż kodu. . . # Endasm

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back