Czy mogę korzystać z wielu plików licencji?

L

liuzhili

Guest
Mam oprogramowanie z początku potrzebują. / Lmgrd license.dat przykład, jeśli chcesz uruchomić program, muszę zacząć licenseA.dat, a następnie użyć B oprogramowania, muszą licenseB.dat ,..... Czy wszystko to licenseX.dat uruchomić w tym samym czasie? Jeśli można, jak? Wystarczy uruchomić jeden po drugim? Dziękujemy!

Jeśli przy użyciu pływających licencji, można mieć wiele serwerów licencji (wiele wystąpień lmgrd) działa na różnych portach serwera licencji. (Np. rytm serwera licencji można uruchomić na 27000 serwer licencji Synopsys na 27001 i tak dalej ...) W przypadku korzystania z węzła zablokowany licencji można scalić wszystkie pliki licencji.

[Quote = mami_hacky] Jeśli przy użyciu pływających licencji, można mieć wiele serwerów licencji (wiele wystąpień lmgrd) działa na różnych portach serwera licencji. (Np. rytm serwera licencji można uruchomić na 27000 serwer licencji Synopsys na 27001 i tak dalej ...) W przypadku korzystania z węzła zablokowany licencji można scalić wszystkie pliki licencji. [/Quote] Proszę mi wybaczyć prosić, Jak mam wiedzieć, czy są to pływające lub węzeł zablokowany?

TAK i używać 1 licence.file dla wszystkich moich produktów zaczynają się od PSD - MAX-Quartus-SYNPLICITY-wzmacnia i tak dalej i nie używam lgmr i używać tylko zmiennej systemowej, które łączą do mojego pliku: oops:

Aby sprawdzić, czy masz węzłów zablokowane lub pływające licencji: 1. Poproś administratora systemu:) 2. Zapytaj, kto sprzedał ci oprogramowania:) 3. Zobacz plik licencji. Jeśli jego pierwsze wiersze zawierają SERVER i definicji DAEMON masz pływających licencji. Jeśli masz tylko funkcje, musisz mieć węzeł z blokadą jazdy:)

Po wykonaniu czynności geconom mentiond odnoszą się do ręcznego FLEXlm dostarczone przez producenta eda! istnieje kilka metod na to (zakładam, że wszystkie licencje są zablokowane do tego samego węzła!): 1.run jeden lmgrd dla każdego z lic.. z właściwej ścieżki. Lista funkcji 2.attach i ścieżki demon z jednego Lic. do drugiej i uruchomić tylko jedno lmgrd. BEST!

[Quote = goodboy_pl] Po wykonaniu czynności geconom mentiond odnoszą się do ręcznego FLEXlm dostarczone przez producenta eda! istnieje kilka metod na to (zakładam, że wszystkie licencje są zablokowane do tego samego węzła!): 1.run jeden lmgrd dla każdego z lic.. z właściwej ścieżki. Lista funkcji 2.attach i ścieżki demon z jednego Lic. do drugiej i uruchomić tylko jedno lmgrd. BEST! [/Quote] Przepraszam! Ale to nie działa dobrze, jeśli demona i lmgrd jest bardzo różne wersje.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back