Czy można użyć 2 procesory w jednym komputerze?

N

nm2007k

Guest
Witam jestem początkujący. Mam dwa procesory. Czy można je połączyć i uruchomić mój system szybciej.

Niektóre procesory mają już wielu rdzeni (czyli "rdzeń 2-duo"). Jednak alocation przetwarzanie jest realizowane wewnętrznie w systemie operacyjnym. + + +

Jednej płycie głównej ... To już zupełnie wspólnego architeture na rynku PC. Weź wyszukiwania w internecie. + + +

Można użyć tylko jeden procesor chip w komputerze stacjonarnym. To układ CPU może mieć wiele procesorów Core2Duo jak dwa procesory na tym samym układzie w jednym pakiecie IC. Płyty główne przeznaczone do komputerów stacjonarnych mają miejsce tylko na jeden procesor oznacza, że można wykorzystać tylko jeden procesor IC. Wiele układy procesora znajdują się w systemie serwera nie w biurku.

w skrócie odpowiedź brzmi nie Niektóre płyty główne posiadają 2 gniazda procesora, na przykład niektóre serwery mają 2, i użyte do systemu dual 3,06 Xenon, jeśli jej tylko na pulpicie, HP, Acer, Asus itp. to szanse na to o drugim Gniazdo jest dość dużo nieistniejącą

w skrócie odpowiedź brzmi nie, jeśli jej tylko na pulpicie, HP, Acer, Asus itp. to szanse na to o drugie gniazdo jest prawie nieistniejąca
tam są jakieś stare płyty główne (takich jak Asus D810), które mają dwa gniazda, ale jednocześnie tylko jedno gniazdo będzie działać. tak dla PC to wyraźnie nie w ogóle.

tak, możliwe jest zastosowanie dwóch (również pyłek niż dwa) innego systemu, aby zwiększyć szybkość. ale nie można zwiększyć szybkość systemu operacyjnego (Windows). można tworzyć własne oprogramowanie, które będzie działać szybciej niż jednego systemu. to się nazywa wielordzeniowych proccesing. trzeba połączyć dwa lub więcej niż dwa systemu (LAN) poprzez przełącznik. i tam także niektóre oprogramowania, które korzystać z tego rodzaju technologii. tych programów użyć więcej procesorów, które są idealne z sieci LAN. (sarin technologii, oprogramowania planowania diament) upewnij się, że .. musisz tworzyć własne oprogramowanie do szybszej pracy. (tylko oprogramowanie będzie działać szybko.)

Dlaczego nie wystarczy użyć 1 procesor, który ma wiele rdzeni? Jeśli potrzebujesz szybkości pójść na Phenom II X6 (6-core), Phenom II X4 (4-rdzeniowy), Phenom II X2 (2-core), Core i3, Core i7 i5 lub Core.

więcej niż Core i7 szybkość procesora, możemy wykonać program. i powiedzieć, możemy zwiększyć prędkość, dodając więcej niż 2 system z i7 w sieci LAN.
Dlaczego nie wystarczy użyć 1 procesora, który ma wiele rdzeni? Jeśli potrzebujesz szybkości pójść na Phenom II X6 (6-core), Phenom II X4 (4-rdzeniowy), Phenom II X2 (2-core), Core i3, Core i7 i5 lub Core.

Poza tym, nie wyobrażam sobie, co ktoś zrobi lub potrzebujesz nawet Core i7 990 do. Tak więc, na biurku, Myślę, że jest królem wzgórza. Jeśli potrzebujesz większej szybkości, a następnie, że robisz coś serwerze będzie prawdopodobnie lepiej. Jednak nie sądzę, że PO potrzebuje dużo energii. Może miał kilka procesorów leżące wokół i po prostu chciał ich wykorzystywania.

ja jestem tylko powiedzieć, że jest to możliwe. i używamy tego systemu w naszej branży diamentowej, to sarin technologii produkcji. ([Url = http://www.sarin.com/] Narzędzia diamentowe oceniania - Sarin [/url]) i musimy, że wiele z prędkością w tym produkcie lepszej produkcji. jak ta maszyna jest z 55 do 60 tysięcy dolarów amerykańskich. i jeden z moich znajomych ma również projekt tego rodzaju aplikacji. (Wielordzeniowych proccesing), ale te wszystkie wymagane bardzo wysoką wiedzę.
Poza tym, nie wyobrażam sobie, co ktoś zrobi lub potrzebujesz nawet Core i7 990 do. Tak więc, na biurku, Myślę, że jest królem wzgórza. Jeśli potrzebujesz większej szybkości, a następnie, że robisz coś serwerze będzie prawdopodobnie lepiej. Jednak nie sądzę, że PO potrzebuje dużo energii. Może miał kilka procesorów leżące wokół i po prostu chciał ich wykorzystywania.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back