N
nm2007k
Guest
Witam jestem początkujący. Mam dwa procesory. Czy można je połączyć i uruchomić mój system szybciej.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
tam są jakieś stare płyty główne (takich jak Asus D810), które mają dwa gniazda, ale jednocześnie tylko jedno gniazdo będzie działać. tak dla PC to wyraźnie nie w ogóle.w skrócie odpowiedź brzmi nie, jeśli jej tylko na pulpicie, HP, Acer, Asus itp. to szanse na to o drugie gniazdo jest prawie nieistniejąca
Dlaczego nie wystarczy użyć 1 procesora, który ma wiele rdzeni? Jeśli potrzebujesz szybkości pójść na Phenom II X6 (6-core), Phenom II X4 (4-rdzeniowy), Phenom II X2 (2-core), Core i3, Core i7 i5 lub Core.
Poza tym, nie wyobrażam sobie, co ktoś zrobi lub potrzebujesz nawet Core i7 990 do. Tak więc, na biurku, Myślę, że jest królem wzgórza. Jeśli potrzebujesz większej szybkości, a następnie, że robisz coś serwerze będzie prawdopodobnie lepiej. Jednak nie sądzę, że PO potrzebuje dużo energii. Może miał kilka procesorów leżące wokół i po prostu chciał ich wykorzystywania.