Czy możliwe jest, aby domowe GPS?

Z

zurgh

Guest
faceci też jak się zapytać .. jest możliwe, aby domowe GPS? i gdzie, że domowe GPS uzyskać jego sygnał?::

Co masz na myśli przez "domowe"? Czy to znaczy zrobić własny odbiornik GPS?

Wiesz, wszystko jest możliwe, ale odbiorniki GPS nie są skomplikowane urządzenia. Jeśli nie zrobisz tego rodzaju eveyday projekt, myślę, że to prawdopodobnie zajmie dużo czasu, aby zaprojektować jeden. Poza tym, koszty odbiorników GPS jest tak niska (

Hello! [Quote = zurgh] i facetów też jak się zapytać .. jest możliwe, aby domowe GPS? i gdzie, że domowe GPS uzyskać jego ?:?:[/ sygnał quote] Jak wspomniano powyżej, nie ma sensu budowania własnych GPS w tym sensie, że byłoby to droższe niż w pełni działające urządzenie handlowych. Jeśli chcesz zbudować od podstaw przy użyciu chip GPS (nemerix np.) i mikroprocesor (np. ARM), musisz bardzo dokładną wiedzę o częstotliwości radiowych, anten, a także niektóre matematyki to prawdziwe obliczenie na podstawie sygnałów, które otrzymać. To byłoby dość wydajności. Ale to dobre ćwiczenie. Teraz, jeśli chcesz się połączyć w moduł GPS i jakiś mikroprocesor lub mikrokontroler i LCD, to jest to łatwe zadanie, ponieważ po prostu korzystają z urządzenia sprawia, że ciężka praca dla Ciebie. Aby uzyskać więcej informacji, jest demo [url = http://hamayan.blog.so-net.ne.jp/2007-04-05] tutaj. [/Url], a jeśli nie czyta japońskie, jest anothere [url = http://passworld.co.jp/ForumMSP430/viewtopic.php?t=22] tutaj. [/url] Dora

Nigdy nie myślę o domowym odbiornik GPS, jest bardzo złożone i trudne do wykonania zadanie. Ale jeśli chcesz, o to link # ttp: / / www.gpsreview.net/homemade-gps-receiver-make-your-own-gps-receiver/ Jestem bardzo przyjemne, że ktoś próbuje to uczynić trudno urządzenia.

Hello! Mogę się mylić, ale miałem spojrzeć na stronę, o których wspominasz, a podobno to jest zrobione z modułem GPS. Dokonywanie GPS z modułem jest bardzo łatwe. Wybrać się na pokładzie rozwoju, moduł, włączyć zasilanie, RX, TX i to wszystko dla sprzętu, jak wyjaśniono na stronie miałem wspomnieć. Największą trudnością w stronę, którą wspomina się, że jeśli nie ze starego telefonu komórkowego, a potem musisz wyciągnąć moduł GPS, i spróbować dowiedzieć się, gdzie są zasilania, masy, rx i linie tx. Cała reszta jest łatwe, to nie więcej niż rozmowy z portu szeregowego. Jeśli chcesz stworzyć moduł, uzyskanie sygnału antena, spróbuj dowiedzieć się, co sygnału GPS mówi, to jest to trudniejsze. Dora. [Quote = brumi] nigdy nie będą myśleć o domowy odbiornik GPS, jest bardzo skomplikowane i trudne do wykonania zadanie. Ale jeśli chcesz, o to link # ttp: / / www.gpsreview.net/homemade-gps-receiver-make-your-own-gps-receiver/ Jestem bardzo przyjemne, że ktoś próbuje to uczynić trudno urządzenia [. / quote]

40 dolarów za moduł jest dobry interes. [Quote zurgh =] jest to możliwe, aby domowe GPS? [/Quote] Tak, to możliwe w domu warzyć odbiornik GPS. Zrobiono to wielokrotnie przez ludzi, którzy chcieli ominąć ograniczenia ITAR. Aby dostać się do pierwszego widocznego wyniki trwa około 6 miesięcy w pełnym wymiarze czasu pracy doktorskiej specjalista. I do czasu pojawi się w niezbędny sprzęt, będziesz miał dość niezwykły dom. [Quote = zurgh] i gdzie, że domowe GPS uzyskać jego ?:?:[/ sygnał quote] sygnałów GPS zawsze pochodzą z tego samego źródła - konstelacji satelitów GPS. Sygnał jest zbyt wolne - dzięki uprzejmości USAF.

widzę .. Chyba jedyny problem w lewo to gdzie mogę dostać materiałów .. i dowiedzieć się, jak go skonfigurować ..

Łatwy i trudno jest raczej względne pytanie. W zależności gdzie chcesz rozpocząć swój projekt. Korzystanie z GPS chip IC będzie szybciej. Projektowanie układu GPS z elementów dyskretnych, byłoby oczywiście wymaga więcej wysiłku i czasu. Z poważaniem, Siong Boon

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back