Czy ktoś może dać mi jakieś sugestie na temat RF?

A

alekhsei

Guest
Witam wszystkich, jestem całkiem nowego. Właśnie zaczynam studia w RF MEMS obszarze. Ostatni semestr, wziąłem oczywiście RF, które było prowadzone przez nauczyciela bardzo źle. Nie sądzę, wiele się nauczyłem z jego kursu. Czy istnieją jakieś dobre książki, proste, ale mają pewną głębię, na RF lub RF MEMS? Każda odpowiedź będzie bardzo mile widziane. Dziękuję chłopaki. Alekhsei

Witam, Sprzedam kopię projektu RF obwodu przez Chris Bowick. Jest to jeden z lepszych książek. Build kilka prostych obwodów odbiornika FM z książki kucharskiej, a później projekt na własną rękę. Trouble strzelać! Hopr to pomaga

hi, RF jest nowych technologii, u nie chciał powiedzieć, ur nauczyciel u innych. polecam przejrzeć rfic2004.org

Najważniejsze jest, aby wrócić podstawowego RF: a) Get podstawowe książki na temat elektroniki i książek komunikacji. b) Weź książkę na mikroelektronicznych RF przez Radzavi. c) uzyskać ich podstaw i zrozumieć ich w dobre podstawy u będzie w stanie lepiej zrozumieć, o RF. d) Czy własne notatki.

Dziękuję wszystkim za sugestie. Postaram się znaleźć RF książki Ravazi. Ponownie, dzięki.

[Quote = alekhsei] Witam wszystkich, jestem całkiem nowego. Właśnie zaczynam studia w RF MEMS obszarze. Ostatni semestr, wziąłem oczywiście RF, które było prowadzone przez nauczyciela bardzo źle. Nie sądzę, wiele się nauczyłem z jego kursu. [/Quote] I może sugerować tutaj? RF jest najbardziej szeroka część elektroniki. W mikroelektroniki zignorować wiele rzeczy domyślnie. W rzeczy RF komplikuje się dużo i można ewentualnie (może być też odwrotnie), może nie rozumieć nauczyciela bardzo dobrze. Nie mogę powiedzieć, że jest źle nauczyciele ale znając poziom trudności RF I oczekiwać, że studenci to wina nauczyciela. RF jest trudne, ale trzeba ciężkiej nauki.

W mojej opinii jest dobra znajomość teorii w RF jest koniecznością. Ale to jest bardzo ważne dla praktyki, jak również, na przykład projektowanie i realizację brzydki obwodów proste odbiorniki, i tak dalej. Gdzie można dostać książkę kucharską w internecie? Albo prostych projektów - np. "brzydkie budowlanych" - co wymaga chleba forum? Dzięki.

Czy mogę rozpocząć wprowadzanie pola RF projektując układ odbiornika za pomocą PLL. Myślałem, że głębokie poszukiwanie wiedzy w PLL może ujawnić wiele facts.May wiem swoje uwagi. GD

mikroelektronicznych RF przez Radzavi jest najlepszą książkę dla nowicjusz w dziedzinie radiowej. i RF jest bardzo szerokim zakresie i wymaga ciężkiej pracy z uczniem. Nie można winić zły nauczyciel podstaw dla ubogich w RF.u zbudować je samodzielnie. jednak jego wielki obszar badań. wszystkiego najlepszego

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back