Czy jest to właściwa metoda, aby znaleźć differental impedancja portu?

Y

yuhohang

Guest
Szanowni Państwo Chcę dowiedzieć się differental impedancja portu w następujący sposób, proszę każdego, daj mi komentarz. 1. Bateria powinna być używana do zasilania obwodu 2. Odłączyć bewteen ziemi obwodu i analizator sieci 3. Podłącz "Port 1" analizatora sieci jeden z differental portu. 4. Drugi differental port podłączyć do ziemi analizator sieci "Port 1". Czy S11 może być równa differental impedancja portu?

To powinno działać tak długo, jak nie przeciążenie obwodu jest mierzone z analizatora sieci. Spróbuj pomiarów i sprawdzić, czy jest czego oczekujesz. Następnie obniżyć poziom sygnału analizatora z opcji na analizator i sprawdzić, czy odczyt jest taki sam.

Port 1 analizatora sieci do jednego końca diff obwodu. Port 2 analizatora sieci do drugiego końca różnica obwodu. Zapoznaj się z S-parametry. Umieść ten S-parametr bloku w ulubionym symulatorze. Jeśli jest @ / D / S, a następnie wypowiedzieć blok z 50 ohm rozwiązania z obu stron bez uziemienia. Następnie można przeczytać różnicy S-parametry strat powrotu. Jeśli symulator tylko ma uzasadnione końcówki (M / W / O), a następnie użyć idealny transformator 01:01 pomiędzy S-blok parametrów do zakończenia w tym celu diff single ended konwersji. Jeśli nie masz symulatora, można wyliczyć straty powrót diff użyciu single ended parametry S podjęte powyżej. Zobacz R / FD / e / s / i / g / n M / a / g / a / z / i / n / e styczeń 1999 str. 24.

Co jeśli masz cztery porty i jak można mierzona portu różnicowego za pomocą VNA?? : Roll:: roll:: roll:

> Port 1 z analizatora sieci do jednego końca diff obwodu. Port 2 analizatora sieci do drugiego końca różnica obwodu. Zapoznaj się z S-parametry. Umieść ten S-parametr bloku w ulubionym symulatorze. Jeśli jest @ / D / S, a następnie wypowiedzieć blok z 50 ohm rozwiązania z obu stron bez uziemienia. Następnie można przeczytać różnicy S-parametry strat powrotu. jeśli port zakończenie było nieuzasadnione, w jaki sposób reklamy zdefiniowane jest impedancja charakterystyczna port? na wykresie smith, co jest naszym Zo? może uda nam się użyć 1 zakończenie port i określone rozwiązania port Zc = 100 ohm i podłącz jeden koniec do portu 1 s-blok parametrów i drugi koniec (terminator) do portu 2 w bloku. , które powinny daje różnicę S-parametr Return Loss. ktoś wie jak znaleźć wspólny S-parametr Return Loss? może i zobacz następujące artykuły? Zobacz R / FD / e / s / i / g / n M / a / g / a / z / i / n / e styczeń 1999 str. 24.

Nie widzę R / F / design problem na ich stronie internetowej, tylko sięga roku 2000. Ja go przeskanować i post to później. W @ DS, jeśli podłączysz Z = x ohm rozwiązania, wynikające z wykresu smith jest znormalizowane do Ohm x. Nie ma znaczenia, czy wypowiedzenie jest uziemiony, czy nie.

1. wykorzystania 01:01 przekształcenia lub balun do środka 2. Agilent nowych VNA posiada tę funkcję do testowania sieci diff

Temat jest dość interesujące dla mnie. Przeczytałem @ notatki gilent aplikacji na balun użyć wcześniej, ale w jaki sposób możemy zmierzyć na torze o rozmiarze PCB jak GSM pokładzie. Myślę, że sprawa balun jest ważna tylko na pojedyncze testu części. Czy ktoś projekt RF opisać w poprzedniej korespondencji, ja również bardzo procentowych na to! Albo daj nam trochę więcej pojęcia na ten temat!

Nie podoba mi się pomysł balun. To po prostu kolejny wprowadza niepewność pomiaru. Czasami używam dokładnością 180 hybrydowych stopniu do tego celu, ale baluns nie są bardzo dobre.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back