Czy istnieje sposób testować programy z wykorzystaniem symulatora Verilog?

K

kad_911

Guest
Hi .. Właśnie rozpoczął naukę Verilog i testowanie kodu w zarządzie Altera. Ponieważ ja dont mieć pokładzie altera w domu, czy istnieje sposób testować programy z wykorzystaniem symulatora Verilog? , co byłoby najlepsze oprogramowanie do tego celu?
altera_de2.jpg

Można symulować swój projekt w Altera Quartus pomocą wbudowanego symulatora lub ModelSim. Ale to jest przeznaczone głównie do symulacji logiki, a nie ostateczny projekt, który jest związany pokładzie. Jedyną rzeczą jest to, że będziesz musiał stworzyć hamowni symulacji, które simualte wejść do obiegu Verilog.

Jedyną rzeczą jest to, że będziesz musiał stworzyć hamowni symulacji, które simualte wejść do obiegu Verilog.
co u przez to rozumie? czy istnieje sposób przetestować kod bez przypisania wartości początkowej na początku? mam na myśli ... powiedzmy, że chcę zrobić bramek. po 2 przełączniki są używane jako 2 wejścia i LED jako wyjścia. Jak mogę zrobić to na symulatorze? i używane veritak ale nie sądzę może przypisać wejścia do niczego ... : (Każdy w tym pomóc pls?

Będziesz przypisać początkowe wartości poprzez testbench, które będą usef do symulacji. Co to jest switche tutaj? dwóch stanu obiektu, każdy statre reprezentujących 1 lub 0. Co to jest dioda LED, wyjście wartości 0 lub 1 (OFF lub ON, odpowiednio). Intrdoductory poradnik dla QuartusII powinny być wystarczające, aby cię przez to. Altera, a także wiele innych miejsc, dość dobre sutff o tym.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back