Czy istnieje ohm wyświetlacz methodto na lcd z adc 0804

D

desmond

Guest
Witam wszystkich Czy jest jakaś metoda (program), aby wyświetlić omów na lcd z adc 0804 .......... nie mam pojęcia ..... może to zrobić?? thx dużo

Hi mam na myśli wartość ohm [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 1 minutach: [/color] [/size] to jest możliwe to zrobić??

[Quote = Desmond] Witam wszystkich, Czy jest jakaś metoda (program), aby wyświetlić omów na lcd z adc 0804 .......... nie mam pojęcia ..... może to zrobić?? thx dużo [/quote] Myślę, że przegapiłeś mikro pomiędzy. LCD może być połączony tylko z mikroprocesorem, który jest połączony z ADC. Tak można to zrobić, ale trzeba napisać kod źródłowy dla mikro i wyświetlić wartość na wyświetlaczu LCD. Utrzymanie stałej Ω, można zmienić K / M w odniesieniu do wartości ... Cheers

na przykład .............. chciałbym odczytać wartość powiedzmy 100 ohm rezystor wyświetlania na lcd ............ jest to możliwe?? i jak połączyć się z 8051 i adc 0804?? to tak jak połączenie jako woltomierz??

[Quote = Desmond] na przykład .............. chciałbym odczytać wartość powiedzmy 100 ohm rezystor wyświetlić na lcd ............ jest możliwe [/quote] Tak .. dlaczego nie? Wyświetlanie 100 i utrzymać Ω jako stała. Ale musisz napisać kod źródłowy 8051 to zrobić. [Quote = Desmond] i jak połączyć się z 8051 i adc 0804?? to tak jak połączenie jako woltomierz ???[/cytat] Będziesz musiał podłączyć te piny, które będą komunikować się z ADC, za które są zaprogramowane. Dlaczego woltomierz przyszedł pomiędzy: idea:

Hi pranam77 nie mogę użyć woltomierza, cos mi czujnik jest ograniczony do prądu .............. więc co można zrobić jest mierzona ohm zamiast napięcie ......... . Można u dać mi wskazówkę, jak połączyć się z 8051 i adc 0804 ...... przy okazji .... mam napisać kod źródłowy, aby wyświetlić napięcia ...... jest w ten sam sposób to zrobić, aby omomierza?? thx dużo

Hi Desmond, można używać ADC0804 z + / - 5V wejście do pełnego zakresu pomiarowego, lub 0 ... +5 V na wejściu z pewną wartość podstawie, pls patrz strona 13 lub 8 i arkusz czujniki zbyt ... www.national.com/ds/DC/ADC0801.pdf otrzymasz obwodu ode mnie. K.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back