Czy i dostosować do analogowego projektant IC?

Y

YiAndLu

Guest
Szanowni Państwo: Byłem Integrated Process Engineer (PIE) na okres jednego roku przed tym i był Technolog (PE) na dwa lata. Dowiedziałem się niektóre analogowe książek IC projektu, takie jak układy Microelectronics, elementów półprzewodnikowych, Sztuka analogowe Układ IC analizy i projektowania analogowych układów scalonych ("nauczył się" oznacza, czytać książki dwa razy i zakończył wykonuje wszystkie przeze mnie), ale nauczyli się niczego na temat narzędzi EDA wyjątkiem L-Edit i prawie nic nie wiedzą abbout Linux lub system operacyjny Unix. Mam 26 lat i po prostu BSEE. Ostatnio i otrzymać ofertę od unfamous firmy, ale znacznie mniej niż pensja mojej obecnej pracy. Jestem głęboko w rozterce, to bardzo uprzejme z twojej strony dał mi kilka rad, koncentrując się na następujące dwa aspekty: 1. Czy i dostosować do analogowego projektant IC, w tym moje nagromadzenie wiedzy, doświadczenia zawodowego i wiek. 2. co należy zrobić w celu poprawy swoich możliwości jeśli nadal chcą być IC projektanta. Dziękuję i życzę miłego dnia!

u może być analogowe projektant po ur studiach z liceum. u nie może być dobrym analogowe projektant chyba ur dobry z matematyki i fizyki.

Drodzy neoflash, nie mają żadnego spółka będzie dać szansę nieznanym BSEE, prawie wszystkie domy projekt wymaga MSEE lub BSEE wiele lat doświadczeń, więc i stała się PE trzy lata temu, a następnie PIE, mam nadzieję, że moja przeszłość pracy doświadczenia mogą mi pomóc.

Jeśli u nadal chciał być projektantem, przestać działać jako PIE, tak szybko jak to możliwe. Rozpoczęcie nowej kariery może być trudne na samym początku, ale poczujesz się znacznie lepiej wiele lat później. Pamiętaj, że inżynierowie mają nic do stracenia.

spróbuj dowiedzieć się więcej rzeczy o oprogramowanie symulacji analogowych ..... lub spróbuj szkolnictwa wyższego w dziedzinie .....

Czy zadanie, które jak. Będziesz lepiej jeśli umieścisz swoje serce w to.

Lubisz analogowe projektu? Tylko dla więcej pieniędzy?

Jako PE daje przewagę nad Początkujący, to masz wiedzy na temat niezgodności tranzystorów, zmiana procesu ...

Lepiej, aby uzyskać MSEE pierwszy. Przecież to tylko odbyło się 2 lub 3 lata. A jeśli jesteś w stanie zaakceptować wynagrodzenie znacznie mniejsze niż masz teraz, to oczywiście możesz wyrzucić pensji całkowicie przez 2 lata.

Skończyłem msc w projektowaniu ic 2 lat temu. , ale nadal szukam po ic design. Jestem żonaty i mam 1 dziecko i jestem w połowie 30. i jak projektowania układów scalonych i chcieliby spędzić dzień próbuje dowiedzieć się, moim zadaniem, a ja studiowałem mój ic trakcie projektowania. ale czy myślicie jestem nadaje się do projektowania układów scalonych? proszę podać. wielkie dzięki. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 2 minutach: [/color] [/size] Yiandlu, jeśli potrzebujesz eda narzędzi, takich jak HSPICE i L-edit dla praktyki, proszę dać mi znać. Mogę przesłać je do Ciebie. nadzieję, że to pomaga.

nie ma problemu, po prostu spędzić czas, by przeczytać jakąś książkę, rozwiązywania problemów w podręczniku, przejdź IEEE stałych obwodów stan raz w miesiącu, spróbuj odwiedzić forum AFAP, wybudować bloku IP siebie. To będzie dobry początek

Magic 8 Ball mówi ...
27444937_5c82cc736e.jpg

Innych osób nie może dokonywać żadnych plan dla ciebie karierę. Rób, co chcesz i kochasz robić.

jeśli masz zrobić pracę, którą opisano, jesteś teraz wejść w świat projektowania, jeśli jesteś bardzo zainteresowany tą workyou mogą być projektantem, ale jak wiele nie powiedział na początku będzie trochę trudniej

Myślę, że można, ale to zajmie czasu. i guess. podobnie jak to, co mówią doświadczenie jest najlepszym nauczycielem. ale jego zainteresowanie i wytrwałości, które ją kształtują. Mam przyjaciół, którzy studiował zarządzanie hotel, ale są one bardzo dobrych programistów.

Hi YiAndLu, jeśli się nie mylę dobrego projektu układ wiedzy engg procesu produkcji jest plus i dobrego projektu obwodu engg zarówno zaprojektować układ i proces produkcji jest plus. Więc twoje doświadczenie będzie także tylko. pls poprawne, jeśli coś jest nie tak. Dzięki i Pozdrawiam Sai

jeśli chcesz być analogowe projektant IC, myślę, że swoją wiedzę powinny zwiększyć, w tym analiza układu, sygnał i systemu, i matematyki.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back