Czy HSPICE2004.09 to AWAVES dla linux?

B

byron

Guest
Podczas instalacji i konfiguracji zauważyłem istnieje awaves na liście, a istnieje skrypt "awaves" w / bin po konfiguracji.Ale to pokazuje "nie znaleziono polecenia, nie awaves w / linux / bin" jeśli runing awaves.

Byron napisał:

Podczas instalacji i konfiguracji zauważyłem istnieje awaves na liście, a istnieje skrypt "awaves" w / bin po konfiguracji.
Ale to pokazuje "nie znaleziono polecenia, nie awaves w / linux / bin" jeśli runing awaves.

mariaR napisał:Byron napisał:

Podczas instalacji i konfiguracji zauważyłem istnieje awaves na liście, a istnieje skrypt "awaves" w / bin po konfiguracji.
Ale to pokazuje "nie znaleziono polecenia, nie awaves w / linux / bin" jeśli runing awaves.

Pod Linuksem, C0sm0ssc0pe jest używany do wyświetlania grafiki.
@ fale używane do innych platform.

Byron napisał:

Avanwaves nie został zaktualizowany przez Synopsys, które zostanie zastąpione przez Cscope Waveviewer narzędzi.

Nie ma awaves w każdym systemie Linux.Osobiście będę Poleć sandwork
w spice_explorer.Proszę odniesienie istnieje strona www

http://www.sandwork.com.

Jest szybki i silny.

CześćZawiadomienie do wszystkich użytkowników Edaboard Guru!

Co sądzisz o opracowanie niestandardowych hspice widza dla Linuksa na tym forum.

Mam readed kilka razy temu o niektórych zbyt stara.tnx

Byron napisał:mariaR napisał:Byron napisał:

Moja platforma jest linux, i znaleźć dirctory nazwie "linux" na podstawie hspice intall katalogu,
Ale nie mogę znaleźć żadnego polecenia o nazwie "awaves" w ramach "linux" katalog

Przepraszam, jestem zły, tylko synopsys wsparcia cosmosScope w systemie Linux,
awave Windows / Unix ..cosmosScope także Windows w wersji
Może możesz spróbować użyć "wino okna awaves" pod Linuksem
ale ciekawe jest hspice nowy model "level66"

ma ktoś już używa level66 Przyprawa modelu?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back