Czy HFSS symulacji wielu portów przy jednoczesnym wzbudzenia?

M

mwhero

Guest
Hi, I am symulację dwóch elment mikropaskowe zestaw anten przy HFSS 9.0.Podczas symulacji postawiłem dwa porty, ale pasek stanu wskazuje na to, że dwa porty nie mogą być równocześnie pobudzony i przetwarzanie jest zakończone.Kto może mi powiedzieć jak rozwiązać ten problem bez modelowania sieci karmienia wyraźnie?Dziękuję bardzo.

Myślę, że może być ustawione porty nieprawidłowo.Mam system symulacji 8 portów i HFSS 9 działa dobrze.

ports have been set to the corresponding feeding microstrip lines.

Typ uczyłem się dwie przysłony elementu połączeniu mikropaskowe anteny, dwa lumped
porty zostały ustawione odpowiednie karmienie mikropaskowe linii.Czy możesz mi powiedzieć jak ustawić warunki port poprawnie?Thank you again.

Drodzy MWHero,

Prosić szefa do zakupu MicroStripes!That's what I'm using w ciągu ostatnich 2 miesięcy i nigdy nie wrócić do HFSS!I symulowanych 12 zestaw anten port ze wszystkimi portami podekscytowany simultanously!Chcesz, aby wprowadzić pewne przesunięcia fazowego?No problem!Chcesz lumped portów lub mikropaskowe portów?Nie ma problemu ponownie.

A dla przypomnienia i dla tych, którzy są monitorowania tej strony: Nie jestem inżynierem costumer usługi jak inni z nas, którzy starają się zachować hfss żyje i przed konkurencją!Ci faceci muszą szukać nowej pracy!CST i MicroStripes zje HFSS "klientów!

Sztuka

ArtWave napisał:

Drodzy MWHero,Prosić szefa do zakupu MicroStripes!
That's what I'm using w ciągu ostatnich 2 miesięcy i nigdy nie wrócić do HFSS!
I symulowanych 12 zestaw anten port ze wszystkimi portami podekscytowany simultanously!
Chcesz, aby wprowadzić pewne przesunięcia fazowego?
No problem!
Chcesz lumped portów lub mikropaskowe portów?
Nie ma problemu ponownie.A dla przypomnienia i dla tych, którzy są monitorowania tej strony: Nie jestem inżynierem costumer usługi jak inni z nas, którzy starają się zachować hfss żyje i przed konkurencją!
Ci faceci muszą szukać nowej pracy!
CST i MicroStripes zje HFSS "klientów!Sztuka

mwhero,

możesz ustawić 2 porty, potem zasymulował 2-antenna array wreszcie zmienić źródła (w tym mag i faza), które chcesz i uzyskać ADP.Kiedyś port fali w moim projekcie, ponieważ struktura modelu linii paskowej.Myślę, że można korzystać z portu fala, too.Czy spróbować?

mwhero napisał:

Hi, I am symulację dwóch elment mikropaskowe zestaw anten przy HFSS 9.0.
Podczas symulacji postawiłem dwa porty, ale pasek stanu wskazuje na to, że dwa porty nie mogą być równocześnie pobudzony i przetwarzanie jest zakończone.
Kto może mi powiedzieć jak rozwiązać ten problem bez modelowania sieci karmienia wyraźnie?
Dziękuję bardzo.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back