Czy BJT obszarze związanym z obecną?

Z

zahrein

Guest
Guyz,

Chociaż byłem deisgning op-amp 741 BJT użyciu miarowość widmo, mam umieścić wartości tego obszaru.Wartości są od 1 do 16 dla innego tranzystora.

Jaki jest związek z obecną?Czy większy obszar ten jest większy (nasycenia bieżących)?Albo?

Dziękuję

Obecny około skale WTH obszarze.Ze względu na spadek napięcia w całym regionie podstawy, większość obecnych przepływów na krawędź podstawy-emitter skrzyżowania.

Czy to oznacza większy obszar,
tym większe bieżących (IC)?

Oznacza to, że obecne jest większa o danym-emitter napięcia stosowane do tranzystora.

Przywołaj kolektora bieżących równanie (Gray & Meyer)
Rozważmy wpływ na biegunach, jak będzie większy pasożytnicze kapacytancji w rozjazdach.Jeśli nie chcesz, aby obecne wysokie (lub wielokrotność w Bandgap), nie używaj zbyt duże urządzenia.

W rzeczywistości jest (odwrotnej nasycenia prądu) zależy na tym obszarze z emiterem i szerokość podstawy.W powiedzieć, CMOS procesów, możemy bawić z obszarów z emitentem, aby uzyskać wyższe prądy ponieważ Ic = Is.exp (VBE / Vt).

Myślę, że swoje równania jest źle, nie powinien był obszar czynnikiem.

Cóż równanie dla bieżącego w dwubiegunowy urządzenie ma rację, obecny równania w dwubiegunowy urządzenie jest przez Ic = Czy. Exp (VBE / Vt)

gdzie jest qADn = ni ^ 2/Wb Na

gdzie q - elektronicznych opłat
A - Powierzchnia z emitentem
Dn - stała dyfuzji dla elektronów
ni - Stopień koncentracji Carrier
WB - Szerokość podstawy
Na - Acceptor Stężenie jonów w bazie

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back