Czy będę potrzebował zewnętrznego napięcia dla urządzenia GPS po relacje?

A

asic1984

Guest
hi na który excperience z łączenia z gps, mam etrex jednostka garmin Czy muszę dostarczyć napięcia zewnętrznego do urządzenia GPS, wiedząc, że to już z baterii, aby móc korzystać z rs232 (czy rs232 potrzebuje zewnętrznego zasilania niż baterie w GPS) dzięki za pomoc

Jeśli chcesz korzystać z GPS na krótki okres czasu, baterie będzie wystarczająca, ale jeśli chcesz, aby go uruchomić przez długi czas, to lepszym rozwiązaniem jest skorzystanie z zasilania zewnętrznego. Jeśli chodzi o "RS-232" Interfejs jest zaniepokojony, należy pamiętać, że większość z urządzeń GPS (w tym Garmin) działają tylko 0-5V, co w rzeczywistości nie ma nic wspólnego z "prawdziwymi" RS-232 poziomów. Ale ze względu na ten poziom krajowych applictions 0-5V, który jest łatwiejszy do wytwarzania był większość współczesnej PC laptopów, itd. .. przeczytać urządzenia I z tego powodu (nie właściwy sterownik RS-232) nie potrzebuje zewnętrznego zasilania .. Pozdrowienia, IanP

hi dzięki za dużo IanP u są realne wsparcie usłyszeć kupiłem kabel który podłączyć GPS do komputera ... kiedy mierzyć wyjście z sygnału nadawczego do komputera i okazało się, że zakres od -4,5 do 1,5 napięcia ... ujemny jest ok ... ale pozytywny zakres jest mały, jak to, co myślę, że jest to normalne, też muszę wiedzieć, dlaczego jest jak pin zasilania z GPS do kabla ... czy to wejście lub wyjście za dużo dzięki za pomoc

Większość odbiorników GPS posiada wejście dla zewnętrznego źródła zasilania. Przed podłączeniem coś tam sprawdzić z instrukcji dla max dopuszczalnego napięcia dla urządzenia. Incase masz marki Garmin, może się okazać bardzo przydatne w tym tuszu: http://pfranc.com/projects/g45contr/assemb.htm Pozdrawiam, IanP

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back