Czy 5V Psub procesu's pasożytnicze diody mogą cierpieć na 7.5V?

X

xiexi

Guest
Teraz używam 5V procesie projektowania HV 7.5V, jedynym problemem jest to, że nie jestem pewien, czy pasożytnicza dioda's (P , aby Nwell, Nwell do Psub, N , aby Pwell) zmiany napięcia mogą cierpieć na 7.5V w użytkowaniu i ma też problemu ?Załącznik jest Electircal parametr o tym procesie, ale nie znajduję informacji, czego potrzebuję.Dziękuję za instrukcję.

Prawie 2000 zgłoszeń dotyczących zamieszczania i rozpowszechniania nielegalnych treści w Internecie trafiło w I kwartale 2014 r. do zespołu Dyżurnet.pl, który jest jedynym w Polsce punktem kontaktowym przyjmującym zgłoszenia o nadużyciach w sieci.

Read more...

Zwykle nie zaleca się 7.5V przez skrzyżowania w proces, który jest przeznaczony dla 5V operacji.
W instrukcji procesu jest zwykle oddzielnej sekcji dla napięć awarii.
Problem polega na tym, że jeśli masz wysokie napięcie przez te pasożytnicze diody mogą awarii i / lub spowodować problemy z niezawodnością.

Jest to pasożytnicza dioda napięcia przebicia wyższe niż wola napięcia przebicia (punch through?), Prawda?W podręczniku napięcie typowe rozpadu wynosi około 8V, więc jeśli moje założenie jest prawdziwe, pasożytniczych dioda na votlage podział musi być wyższa niż 8V.
Następnie, jeśli pasożytnicze dioda nie rozpadu, to wpływa na życie?Mój menedżer twierdzi, że jest podobna do diody zenera i czas życia nie ulega zmianie.
Dziękuję za instrukcję.

Kiedy mówisz podział typowe, jestem zakładając, że odnosząc się do rzeczywistego podziału drenażu do masowych diody.(W NMOS jest N do podłoża lub N , aby pwell w PMO to P do nwell).

Jeżeli podział jest około 8V, to myślę, że jesteś OK.Jednak widziałem 5V procesach, w których te podziały są diody ~ 7V.

Choć jest to podział zenera kwotę odwrócenia current@7.5V uprzedzeń prawdopodobnie zależy od dobrego lub podłoża dopingu.Być może spojrzeć na cechy podziału zenera dla tego procesu mają do czynienia.

Hope this helps.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back