częstotliwość obcinania w kryształowo dla RTC (zegar czasu rzeczywistego)

T

trashbox

Guest
Witam, Pozdrowienia dla 32.768kHz oscylacji projektowania układów krystalicznie dla Zegar czasu rzeczywistego (RTC), jakieś papiery używać kondensatorów strojenia częstotliwości przycinanie, takich jak czerwone Cx kondensator w załączniku. Jednak 32.768KHZ KRYSZTAĹ generalnie ma bardzo mały kondensator rozruchowy (Cs = 2f ~ 5f farad) i kondensatory obciążenia C1 i C2 są o 10p ~ 20p.So że nominalna częstotliwość jest w dużej zdeterminowany przez Cs i Ls, co oznacza, jeśli chcę dostroić częstotliwości od 32.764Khz do 32.768KHZ, muszę dodać około 8p farad Cx. Czy to przycinanie technologii uzasadnione lub popularny kryształ projekt RTC? Jak mogę uzyskać dokładne 32.768kHz nominalnej częstotliwości dla RTC? Dzięki z góry! Pozdrawiam, Trashbox

Czy to przycinanie technologii uzasadnione lub popularny kryształ projekt RTC?
Jeśli przycinanie jest wymagane, nie ma innych opcji, myślę. Większość projektów staraj się tego unikać.
W jaki sposób można uzyskać dokładny 32.768kHz nominalna częstotliwość RTC?
Dzięki ścisłej krystalicznie tolerancji, niski poziom jazdy i nominalnej pojemności obciążeń podanych przez producenta. PS:
jeśli chcę, aby dostroić częstotliwości od 32.764Khz do 32.768KHZ, muszę dodać około 8p farad Cx
Nie, zmniejszenia częstotliwości przez dodanie pojemności obciążenia.. Regulacja z 122 ppm będzie poza granice przydatne, myślę.

Dziękuję FVM bardzo!
Jeśli przycinanie jest wymagane, nie ma innych opcji, myślę. Większość projektów staraj się tego unikać.
Tak. Bo to pierwszy raz dla mnie projekt RTC i brak informacji o pasożytniczej kondensatory opakowania, muszę dodać opcje w ten układ testu.
Dzięki ścisłej krystalicznie tolerancji, niski poziom jazdy i nominalnej pojemności obciążeń podanych przez producenta.
Tak. Obawiam się nawet kryształu jest bardzo dobra, mój obwód jest nieidealne czynników, takich jak kondensator opakowań przesunie nominalnej częstotliwości od 32.768KHz.Is tym problemem?
Nie, zmniejszenia częstotliwości przez dodanie pojemności obciążenia. Regulacja z 122 ppm będzie poza granice przydatne, myślę.
Czy to znaczy, 122ppm jest dwa duże?

Standardowe kryształów oglądać od dystrybutora Katalog mieć np. 10 lub 15 stron na minutę tolerancji. Kwota zmienna pojemność obciążenia jest głównie z układu pojemności pin RTC, które powinny zostać określone reguły i może być w zasadzie uznane w wymiarowaniu konstrukcji. Systematyczne korekty może być obliczona z pomiaru prototypu. Jeśli osoba dostosowanie dawki jest konieczne dla uzyskania większej dokładności, to nie powinny wykraczać poza kilka pF, myślę.

[Quote = FVM] Standard kryształów oglądać od dystrybutora Katalog ma tolerancji ppm, np. 10 lub 15. Kwota zmienna pojemność obciążenia jest głównie z układu pojemności pin RTC, które powinny zostać określone reguły i może być w zasadzie uznane w wymiarowaniu konstrukcji. Systematyczne korekty może być obliczona z pomiaru prototypu. Jeśli osoba dostosowanie dawki jest konieczne dla uzyskania większej dokładności, to nie powinny wykraczać poza kilka pF, myślę. [/Quote] Hi FVM! Dzięki bardzo za komentarze!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back