części mechanicznej z elektroniczną blokadą drzwi

O

ovide

Guest
Pracuję na projekt końcowy rok: Elektroniczna blokada drzwi za pomocą SMS. Projekt wymaga, że ​​muszę zbudować zamek w jakiś sposób z zębatką, regał, koło zębate i śruby. Mam projekt koncepcyjny, który chcę użyć, ale po prostu chcę umieścić go dla wszystkich, aby zobaczyć, bo nie jestem pewien, czy to, co robiłam jest realistyczny i / lub uzasadnione. Wszystkie moje obliczenia zostały oparte na założeniach. Proszę potrzebuję twojej pomocy.

Nie zupełnie rozumiem szkic, ale wydaje się w odpowiednim miejscu. Co mogę zrobić, to mieć "peg" na końcu śruby wewnątrz zamka. Użyj tej kołek do obsługi mikroprzełączników gdy śruba jest w lub na zewnątrz. Następnie z kilku diod i zwykłym DC pole silnik i przekładnia po prostu położyć mocy, że silnik pracuje aż śruba jest do domu, gdy cięcia mikroprzełącznik mocy DC (dioda pozwala na przepływ prądu w drugim kierunku ). Odwrócenie polaryzacji DC i silnik pracuje w przeciwnym kierunku do innych mikroprzełącznik otwiera. Ta metoda eliminuje licząc liczbę kroków silnika krokowego musi wykonać, aby przesunąć śrubę, co się dzieje, jeśli jego aktualną pozycję i numer krokiem wydostać się z sekwencji. Szczery

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back