cypress usb ez mikrokontrolerem FX2, łączenie z usb?

R

rnb20_2000

Guest
Przepraszamy za powtarzanie tej kwestii w mikrokontrolerem projektowania i sekcji tej sekcji jednak zrobić, trzeba pomóc z tym problemem ::::::::

Hey everyone, I would appreciate any help z tym mały problem, w zasadzie
jestem budowania DSO użyciu cyprysa EZ usb FX2 pokładzie (connunicating poprzez port USB naturalnie) modelu num (cy7c68013. mój problem polega na tym, że nie wiem jak Interfejs zarządu z komputera, jak w
jaki sposób mogę utworzyć uchwyt do sterownika urządzenia związane z mojej rady, jeśli ktoś ma jakieś pomysły, kod źródłowy lub linki do wszystkich istotnych dla strony, będę bardziej niż wdzięczny.
Thanking you in advance,
pozdrowienia

PS Słyszałem, że ma coś do czynienia z MFC programowania?

Drodzy rnb20_2000,

Okno $ system operacyjny, może porozmawiać z USB na sprzęt najwyższej prędkości tylko w przypadku, gdy sterownik WDM (. Sys) jest instaled urządzenia.
Po sterownik WDM Instalacja należy napisać program, który przekażą komputera z urządzeniem za pomocą interfejsu API niektórych funkcji, takich jak:

* phDeviceHandle = CreateFile (completeDeviceName, GENERIC_WRITE ...

DeviceIoControl (hDevice ...

Można użyć interfejsu API Win32 (C programowania) lub MFC (dla C programowania), ale i higly zalecamy używać C # na nowe projekty (połączenie funkcji API z biblioteki DLL przy użyciu zarządzanego kodu)

Aby dowiedzieć się USB programowania na PC i recomand stronie można książki "opracowane przez USB, np." John Hyde, najlepsze odniesienie kiedykolwiek napisana na ten temat.

Programowanie USB nie jest proste zadanie, ale dont być descouraged z przykładów od Hyde's bible verry wszystko jest proste!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back