cykl pracy

R

rajakash

Guest
wat jest myśli cyklu, a 50% to ..........................

W ujęciu ogólnym cyklu oznacza część okresu, w którym urządzenie pracuje. Jeśli chodzi o sygnał prostokątny określa procent, na jaki sygnał jest na logice wysokim poziomie. Na prostokątnym można obliczyć jako (najwyższy czas / (najwyższy czas + krótki czas)) Cykl pracy 50% oznacza, że krótki czas i wysokiej czas sygnału jest taki sam. Zmiana cyklu pracy jest podstawowym podstawowych za PWM. Wyszukiwanie punktu Cykl lub PWM w google znajdziesz wiele informacji na jej temat.

ok, dzięki ... robie alu jak mój projekt może u know najlepszy algorytm podziału .........

Wyjście urządzenia, które posiada 2 warunki tj. na off / wysokie niskie muszą cyklu odnoszących się do odsetek każdy z nich jest aktywnych. Divece, który w cyklu pracy 50% będzie w jednym państwie, a następnie inne państwo na dokładnie tą samą ilość czasu.

czas włączania przez sumę (włączyć + wyłączyć czasu pracy) dla 50% zarówno włączyć i wyłączyć są równe

[Quote rajakash =] ok, dzięki ... robie alu jak mój projekt może u know najlepszy algorytm .........[/ podział quote] można dokonać zmiany na niższy nieco podziału na większe nieco do rozmnażania

[Quote = salma ali Bakr] [quote = rajakash] ok, dzięki ... robie alu jak mój projekt może u know najlepszy algorytm .........[/ podział quote] można dokonać zmiany na niższy nieco podziału na wyższe bit [mnożenie / quote] tylko wtedy, gdy czynnik 2 pożądany

dobrze, możesz użyć tego do mnożenia przez inne numery, na przykład: mnożąc przez 10 mnoży się przez (8 +2) można dokonać na trzy zmiany do 8 i na jedną zmianę do 2, a następnie dodać je na przykład: pomnożenie przez 3 mnoży się przez (2 +1) jednej zmiany na 2 zmiany nie na 1, a następnie dodając

Myślę, że najlepszym algorytm mnożenia będzie algorytm Bootha.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back