cyfrowy czujnik ciśnienia

P

picsar

Guest
pls ktoś pomoże mi się z tym.I need a cyfrowy czujnik ciśnienia, które działa na 220bars.Chcę interfejs wszelkie mikrokontrolera.powiedz mi, które mc i czujnik ciśnienia i czujnik
temp. shud idę do?Czujnik temperatury powinien mieć zakres operacyjny 0-60/70C.
dzięki

Wierzę, że istnieje coś takiego na sparkfun.com.Jestem w pracy, więc nie mogę patrzeć na dokładne strona w tej chwili.

Być może można podać bardziej szczegółowe pomysł, co staramy się robić.Temperatura nie jest problemem, ale jest 220bar nurkowania typu butli ciśnieniowych.Chciałbym myśleć, że jeśli są dostępne, to zostaną specjalistyczne i drogie poz.Innym problemem byłoby z montażu takiego urządzenia bez osłabienia presji statku.Zazwyczaj urządzenia do pomiaru ciśnienia dałoby analogowego wyjścia z mostu konfiguracji.Wymagać to będzie klimatyzacja, a następnie podawane mikro z analogowego portu.Bardzo niebezpieczne pracy z tego typu presji, uważaj!

sprawdzić
http://www.sensorsportal.com/HTML/SENSORS/PresSens_Manuf.htm
na czujnik
temp. 35 lm jest dobry

GRANDALF
mój projekt jest związany z butli CNG.mają do projektowania cyfrowy miernik dla niego, ale precised jednego.dla tego mam do korzystania z czujnika temperatury i ciśnienia, które następnie zostaną podłączone do mikrokontrolera.I was wondering if i wykorzystania zasobów cyfrowych czujników i wudnt być potrzeby ADC do konwersji analogowego wartości n potem do mikrokontrolera.
Co u sugerują?

Not really dabbled w taki pomiar przed wysokim ciśnieniem, przede wszystkim zmian ciśnienia jak Wysokościomierze lub varios.Wygląda na to, że link Pakitos Wysłaliśmy jest bardzo przydatne.Wygląda na to, że istnieją różne urządzenia dostępne.Jedynym I spotted jest do 350bar i daje częstotliwość wyjściowa, która jest proporcjonalna do ciśnienia, można użyć micros licznik / czasomierz do pomiaru częstotliwości, a następnie prowadzić wyświetlacza.Wygląda na to, I2C itp jest również możliwość.W odniesieniu do temperatury, jeżeli znajduje się ono poza butli, można dowolną liczbę urządzeń.Jeżeli konieczne jest wewnątrz, Chyba to musi być coś bardziej specjalistycznych.Jak powiedziałem, trochę z mojej dziedziny.Powodzenia anyway.

thanku GRANDALF
Wybrałem analogowe czujniki ciśnienia i temperatury .. cus cyfrowych te będą zbyt kosztowne i think.dzięki anyhow

Los Frijoles napisał:

Wierzę, że istnieje coś takiego na sparkfun.com.
Jestem w pracy, więc nie mogę patrzeć na dokładne strona w tej chwili.

piscar istnieją mikrokontrolery które akceptują wejść analogowych jest moja sugestia, aby używać go tak nie potrzebują adc
powodzenia

Cześć

Ten firmie produkcji cyfrowych czujnik ciśnienia (około 20 euro, zależy od każdego rodzaju i ciśnienia)

Możesz connet go do mikrokontrolera za pośrednictwem magistrali i2chttp://www.amsys.de

All the best

Bobi

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back