cSt pomóc

X

xxgcatz

Guest
Chcę wiedzieć, czy waring "46 critial komórki zostały rozszerzone w pełnym rozmiarze" wpływa na wynik!A co powoduje, że powód?Kto może mi powiedzieć!dzięki!

Hi xxgcatz,

do v.3 z CST Mikrofalowa Studio kiedy masz trzy materiałów w jednej komórce, w której środku jest warstwą metalu, masz krytycznych komórki.
W rzeczywistości, w celu uniknięcia em sprzęgu przez cienkie metalowe (w praktyce, cienkiej metalowej nie jest uznawany, czy nie widzieli, przez symulator) takie komórki wypełnione metalem.Inaczej zarówno dielektryków byłby podłączony!
Z v.4 to przedstawił TST (Thin Arkusz Technology), która pozwala mieć dwie niewspółpracujące PEC regionu w ramach jednej komórki.
W każdym razie, jeśli jest więcej niż dwóch obszarach PEC w jednej komórce lub jednego PEC obszarze, który jest całkowicie wewnątrz komórki, całą tę krytyczną komórka musi być wypełniona materiałem PEC i znowu masz krytycznych komórek.
W takim przypadku masz dwa możliwe rozwiązania;
możliwe jest grubszy jeden lub więcej obszarów PEC (jeśli zmiana nie jest sens) lub udoskonalenie sieci.

Oczywiście, jeśli komórek wypełnionych PEC (krytycznych komórek) nie zmieniają em problemem jest to możliwe do opuszczenia tej samej sieci.

Można również zapoznać się z papieru o CST Mikrofalowa Studio meshing (Microwave Journal sierpnia 2002).

Pozdrowienia.
Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back