CST MWS stabilność problemem

E

elektr0

Guest
Hallo, ja pracuję nad mikropaskowe poprzez symulację. Mikropaskowa konfiguracja jest niejednorodnie, oznacza pokój między paskiem i płaszczyzną uziemienia jest wypełniona dielectricum i powietrze. Dla mojego zrozumienia, krzywa równowagi energetycznej informuje o mocy transmitowanych i otrzymywanych przez port (port falowód np.). Dlatego musi być poniżej 1. Mam dwa zjawiska. 1) cała kalkulacja ma wartości balansu poniżej 1, ale po deembedding strukturę uzyskać współczynniki transmisji (S21) z zyskiem (> 0dB) w biernym struktury. Podejrzanie! 2) cała kalkulacja ma wartości saldo przekracza 1. Każde oświadczenie będzie pomocny. Dzięki.

Witam, Upewnij się, że nie zazębiają się gęsty, CST czasami wpada w kłopoty, jeśli masz smaal komórki siatki. Jeśli masz grubą siatkę, za udoskonalenie siatki. Krzywa równowagi energetycznej nie powinny iść w górę tylko w dół lub poziomo na kilka kroków czasowych. Bye.

Teraz wiem, że powód, dla aktywnego zachowania mojego biernego konstrukcji. Jej po prostu problemem deembedding. I oblicza Zline, beta tylko dla jednej częstotliwości, choć wartości te są zależne od częstotliwości. Dlatego DEEMBEDDING algorytmy i Renormalization nie pracy.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back