CST Farfield symulacji z dwoma portami

M

mr_ghz

Guest
Witam wszystkich zaprojektowane Transceiver Antena na 24GHz przy CST kuchenka mikrofalowa studio. System zawiera 1 * 4 tablica Patch jako nadajnik i 1 * 4 tablica Patch jako odbiornik. Obie anteny mają własne portu. Kiedy nie mam symulacji wszystkich S-Parametry i Farfield odbiornika lub anteny nadajnika. Moim problemem jest to, że (z powodu mojego obwodu mikrofalowego) antena odbiornika będzie emitować mocy z energetyki i fazy (to z powodu "złych" izolacji mojego miksera). Promieniowanie to zmienię promieniowania Farfield. Jak zasymulować to w MWS? Muszę możliwość nadania każdego zdefiniowanego portu energii i "faza". System powinien wyliczyć mi całą Farfield podane przez promieniowanie obu portów (= anteny) Dzięki

Witam, YEPP ... jest to możliwe. To jest prostym kroku. Wystarczy obliczyć anten, pozwalając, by uruchomić solver. Raz, że jest wykonywana dla każdego portu można łączyć wyniki. Go "Wyniki-> Połączenie wyników". Można teraz zdefiniować fazy i amplitudy każdego pojedynczego portu. Gotowe. Innym sposobem jest to. Wybierz typ Źródło "Wybór" i kliknij na "liście exitation" w "Solver Transient Parameters" menu (wyskakuje podczas uruchamiania Transient solver). Następnie można zmienić exitation dla każdego pojedynczego portu przez changinge amplitudy i fazy. Kliknij przycisk OK i uruchomić solver. Gotowe. Czy to pomoże? Drop me a line, jeśli potrzebujesz pomocy. ciao, Elomatic

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back