CPLD i Mikrokontroler RS232 Multiplexer

H

huys cobb

Guest
Czy ktoś może mi dać sugerować, w jaki sposób zbudowany RS-232 multipleksera? od 1 port COM z komputera (host) do stał 64 port COM (slave) lub 32 port COM (slave) Kontroler Zasadniczo przez RTS lub DTR i CTS lub DSR Host (komputer) na decyzję co niewolnik com aktywne. Prędkość od 115.2 K do 57.6k lub 38.4Kbps. System bloku 1.PC Com --- MAX232 - MCS-51 (DS89C450) - CPLD CY37256P160 - MAX208 - WOR Picture rs232.mux RTS lub DTR wybierać numery portu slave (1-32), wysyłając w struny danych z Visual Basic, C, Delphi lub innym komputerze programisty języka RS-232. CTS lub DSR odbierze numery portu slave (1-32), który jest aktywny. (Wydaje się sprzężenia zwrotnego, ale loopback z MCU i wykrywania CPLD) MCU seryjny programu uderzanie bit zdekoduje przez CPLD muxdemux. Był pomysł z www.circuitmaestro.com . Unfortunedly porty wyjściowe slave tylko z 8 niewolnikami portu i 9600bps. lub 2.PC Com --- MAX232 - CPLD CY37256P160 - MAX208 - CPLD Obraz WOR Był pomysł z Philips AN040 notatki aplication ale to był ręczny przełącznik. Każdy Master / guru 's sugestia będzie apreciate. Dziękuję tych HC

[Quote = Huys Cobb] Może ktoś zbudował ten jeden? [/Quote] Gdy zobaczyłem multipleksera, ale nie jest RS232-RS232. Było Ethernet - złącze RS232. Korzystają one z kontrolera królika z łącza Ethernet i utrata io porcie. Oni również podłączyć chip expender IO do zwiększenia liczby IO. Kontroler królik sam dostał kilka port RS232 i będą korzystać z RTS / CTS i chip wybrać, aby aktywować konkretne wyjście RS232. Nie mam przyczyny szczegółowe informacje Widziałem tylko prototypu kilka minut tylko. chodzi nlksg

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back