Convertin AF sygnał niewyważonych do zrównoważonego

D

dipsi111

Guest
Witaj!

Każdy ma kilka prostych schemacie na przebudowę niejednolitego (RCA) sygnału audio (z karty dźwiękowej komputera) do zrównoważonego, a następnie z powrotem do zrównoważonego unbalaced?Potrzebuję schemat bo transport sygnału audio z karty dźwiękowej komputera do wzmacniacza, który znajduje się 30m od niego.Szukam jedno proste rozwiązanie, ponieważ jakość dźwięku transmited nie jest tak istotne.

Inną kwestią jest,
czy mogę używać UTP (4 skręcanych parami drutu wewnątrz) kabel do transportu zrównoważonego sygnał?Do kabla UTP nie shilded!Pytam, ponieważ mam już zainstalowany ten kabel i jeśli jest to możliwe, chciałbym go używać.

Thanx!

Najprostszym sposobem jest użycie dźwięku transformatorów na każdym końcu.Są one określone przez poziom mocy i impedancji źródła i obciążenia pracą w.Umieść 100 omów manewrowania w końcu z miejsca i wykorzystania 100 omów na 100 omów transformatorów.

Możesz spróbować nieekranowaną kabel najpierw sprawdzić, ile dodatkowego hałasu to podnosi.Jednym ze sposobów jest umieszczenie całej rezystorem 10 omów wysyłanie końca i 100 omów całej destinatin końca i oscyloskopu lub wzmacniacz audio całej przeznaczenia końca i pomiaru poziomu hałasu.Podejrzewam, że byłoby o wiele mniej niż 100 mW, lub też wyjście z karty dźwiękowej.Nie są aktywne sposoby, ale nie są one lepsze niż jakiekolwiek transformatora sposób i są bardziej kłopotliwe budować.

Jeśli balun jak transformatory trudno się tu dostać,
Jakie są inne sposoby, aby uzyskać zrównoważone sygnału audio?
Albo mogę transformatorów do tego?

Ja również chce zbudować audio UTP nad projektem
poszukiwania i najtańszy sposób.

Wzdęty proszę możesz wysłać małe schematyczne temat
Koncepcja powyżej?

thanks in advance,
Zed

Czy te schematy OpAmps z pracy?
Czy można budować z jednej dostawy opamps?

prosimy o pomoc,
Zed
Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back