Complex niedopasowanie sygnału w wysokiej klasy wzmacniacz mocy

H

hk

Guest
Witam, mam pewne problemy. Na SSB, po sumowanie rzeczywistych I i część urojona Q przy dodać blok, tych błędów występują w Wysokiej klasy wzmacniacz mocy:
17_1158056108.GIF
1) Complex niedopasowanie sygnału. Wyjście portu 1 "Memoryless Nieliniowość / Merge" jest sygnałem numeryczną typu złożonego. Jednak jest prowadzenie sygnału numerycznych rzeczywistego typu. 2) Zespół niedopasowanie sygnału. Wejście portu 1 "Memoryless Nonlinearity/Out1" oczekuje sygnału numerycznych rzeczywistego typu. Jednak jest ona kierowana przez sygnał numeryczny typu złożonego. Jest to błąd, że ja się z Simulink simulation.Anyone wie jak rozwiązać ten problem? Co bloku HPA należy wybrać dla nieliniowości, IIP2 i IIP3 w Simulink? AM / PM efektów wzmacniacza nie jest wliczony w cenę. Dzięki za wszelkie rady.

Cześć, Długo pracowałem z nim. Ale pamiętam taki błąd. Staraj się wielkości i fazy kompleksu wartość, że podając się za wyjście z Adder lub Miksery (Są memoryless fuzji). Jego forma + ib. Musisz mieć wielkość (squareroot [(a ^ 2) + (b ^ 2)]) i fazy (tan -1 (b / a)) oddzielnie w dwóch blokach. To powinno działać.

Hi, naprawdę wielkie dzięki dla reply.May wiem jak zmienić i gdzie zmienić wartość złożonych do wartości wielkości i fazy? To muszę u "kompleks do wielkości i kąta" bloku na wyjściu "Dodaj" blok? Ale jest tylko jedno wejście dla HPA ... Czy jest to potrzebne do korzystania z bloku "Abs", aby y = | u |? Ale jeśli mogę użyć tego, jak o fazie? Jestem wdrażania modelu RFID w simulink.May wiem czy u spróbować na niej wcześniej? Dzięki za odpowiedź!

Hi, powinny mieć rację. Biorąc magnnitude do HPA jest w porządku. W fazie można mieć oddzielnej kalkulacji dla składnika fazy na wyjściu (nie wiem jak zaimplementować tan-1 (b / a) części. Powinieneś być o blok matematyki do tego). Wtedy zmiana fazy wielkości produkcji. To powinno dać sygnał, że można zobaczyć w zakresie, w końcu wyjście. (Mam nadzieję, że wyczyszczone teraz. Niestety nie mam matlab teraz.) Każdy organ nam pomóc.

Hi Harmasha, wielkie dzięki dla help.I próbowałem na oddanie bloku "Abs", aby y = | u | po "Sum" blok, ale wciąż się ten sam błąd -> Complex niedopasowania sygnał ... a ja nie stil bardzo pewny ze strony fazy i jak przesunięcie fazy coz wielkości produkcji nie mogę znaleźć coś podobnego w bloku Simulink ... Ktoś wie jak rozwiązać ten błąd? Dzięki za odpowiedź!

Hi hk, Jeśli błąd występuje w nieliniowych połączenia. Jest to dodatek lub miksera. Można zauważyć w moim prevoius wiadomość również. Teraz, gdy dodatek jest dodanie rzeczywista i urojona. Tak więc wejście sumatora powinna być tego samego typu. Jest to jeden punkt, aby uzyskać błędu. To jest możliwość. Po drugie, LO jest tylko slpit i podane do rzeczywistej i urojonej części do mikserów. Po trzecie części urojonej wejście jest połączone z lokalnego oscylatora wyjścia w mixer1. Spróbuj sprawdzić na tych obszarach. Również błąd mówi o "Memoryless nieliniowości / merge" i "Memoryless nonlinearity/out1" Nie wiem, co to ma na myśli. Spróbuj zmienić nazwę miksera i lokalnych wyjście oscylatora oddzielnie i dowiedzieć się, co na myśli. Sorry kolego. Zostawił mnie z tego metodą prób i błędów tylko.

Hi Harmasha, dzięki raz jeszcze za reply.The nieliniowości memoryless jest faktycznie blok Simulink, że użyłem za wzmacniaczem mocy i błędy wystąpiły w tym bloku HPA. Nie wiem, czy to właściwy dla mnie do używania tego memoryless bloku nieliniowości do reprezentowania HPA z onlinearities, IIP2 i IIP3, AM / PM efektów wzmacniacza nie jest wliczony w cenę? Czy ktoś może mi pomóc w tej sprawie? Dzięki za odpowiedzi.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back